Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winteraanwinst Sandler klaar voor eerste minuten voor Feyenoord

Winteraanwinst Sandler klaar voor eerste minuten voor Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord kan Philippe Sandler zondag waarschijnlijk voor het eerst inzetten. De afgelopen winter van Manchester City overgekomen verdediger heeft ongeveer twee weken met de groep meegetraind en zit, als alles goed blijft gaan, bij de selectie voor het thuisduel met FC Utrecht. De 25-jarige Sandler had na zijn komst tijd nodig om wedstrijdfit te worden.

"Het gaat de goede kant op met hem", zei trainer Arne Slot op een persconferentie over Sandler. "Hij is zondag één van de zes selectiespelers die op de bank zitten. Dat geeft aan hoe dicht hij tegen een invalbeurt aan zit."

Slot kwam met minder goed nieuws over Guus Til en Alireza Jahanbakhsh. De middenvelder en aanvaller trainden de afgelopen dagen niet mee en zijn er tegen nummer 7 Utrecht waarschijnlijk niet bij. Dat geldt ook voor aanvoerder Jens Toornstra en reserve-aanvoerder Justin Bijlow.

Feyenoord staat met nog vijf wedstrijden te gaan derde.

Zaterdag

Slot had met het oog op de halve finale in de Conference League donderdag tegen Olympique Marseille graag gezien dat de wedstrijd tegen Utrecht zaterdag zou worden gespeeld. Dit bleek vanuit de gemeente niet mogelijk, aldus de trainer.

Tussen de duels met Marseille in, moet Feyenoord volgende week zondag in de Eredivisie bij Fortuna Sittard spelen (16.45 uur). Feyenoord kijkt er volgens Slot nog naar of er een verzoek wordt ingediend om die wedstrijd uit te stellen. "Dat zal niet heel eenvoudig worden, gezien programma dat er achteraan komt. Maar dat het om de halve finale te overleven helpt om tussendoor niet te hoeven spelen, is denk ik geen discussie over."

Ten Hag

De trainer reageerde ook op het vertrek van Erik ten Hag van Ajax naar Manchester United, dat Slot "prettig voor het Nederlandse trainersgilde" noemde. "We hopen met zijn allen dat hij daar heel succesvol gaat zijn. Het is heel prettig voor alle Nederlandse trainers als dat gebeurt."

Met de streep die donderdag werd gezet door de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord leek Slot niet heel erg te zitten. "Met name de supporters die naar stadion toekomen zullen wat betere faciliteiten willen. Ik kom niet veel in het stadion zelf. Als ik vanuit de kleedkamer naar het veld loop, zie ik een goed gevulde Kuip met een hele mooie sfeer. Wij als spelers en staf ervaren dit stadion als heel prettig." Slot zei alleen in het gedeelte waar de kleedkamers zijn, af en toe te moeten bukken omdat hij zijn hoofd anders stoot. Dat is voor de trainer niet zo'n groot probleem.

Meer uit Voetbal

Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

2 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

2 uur geleden
Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

2 uur geleden
Bayer Leverkusen in halve finale tegen AS Roma uit op revanche

ROME (ANP/AFP) - Bayer Leverkusen is donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma uit op revanche. Beide clubs stonden vorig seizoen in hetzelfde toernooi ook tegenover elkaar in de halve eindstrijd en toen bereikte AS Roma de finale.

3 uur geleden
Van Bronckhorst nog niet gepolst voor terugkeer bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is nog niet benaderd door Feyenoord voor een terugkeer als hoofdtrainer. "Er speelt op dit moment niks", zei hij vlak voor het duel tussen Borussia Dortmund en PSG bij RTL 7.

4 uur geleden
Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

4 uur geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

5 uur geleden