Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winstnemingen zetten Wall Street in het rood

Winstnemingen zetten Wall Street in het rood

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De beurzen stonden het grootste deel van de dag in het groen, maar in de slotfase van de handel zorgden winstnemingen ervoor dat er niet een derde winstdag op rij kwam. Beleggers waren goedgemutst door berichten over een nieuw coronasteunpakket dat aanstaand president Joe Biden uit de doeken wil doen. Cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen drukten juist op het sentiment. Die waren aanzienlijk hoger dan de voorgaande week.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,2 procent op 30.991,52 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,4 procent in tot 3795,54 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent lager gezet, op 13.112,64 punten.

Biden zou bijna 2 biljoen dollar uit willen trekken voor coronasteun, bovenop het huidige steunbedrag. Onder meer consumenten zouden opnieuw steun tegemoet kunnen zien en ook zou er aanzienlijk meer geld worden uitgetrokken voor lokale overheden en staten.

Jerome Powell

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell zei in een onlinediscussie dat de rente voorlopig laag blijft. Verder stelde de centralebankier dat een snel herstel van de Amerikaanse economie na de coronacrisis mogelijk is en dat ook de arbeidsmarkt terug zal veren. Wel maakt Powell zich zorgen om de schuldenlast van de Amerikaanse overheid.

Op bedrijfsgebied kwam investeerder BlackRock met cijfers. Het beheerd vermogen steeg tot een recordniveau, daarbij vooral geholpen door de stijgende aandelenkoersen. Het aandeel BlackRock ging 4,7 procent omlaag.

Tesla

Tesla staat in de belangstelling omdat de Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) de maker van elektrische auto's verzocht heeft om 158.000 auto's van de types Model S en Model X terug te roepen. Er zitten bij sommige van die modellen defecten in de boordcomputer, die tot onveilige situaties kunnen leiden. Het is zeer ongebruikelijk dat de NHTSA zo'n oproep doet, veelal besluiten autofabrikanten vrijwillig tot terugroepacties. Tesla werd 1,1 procent lager gezet.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines sprak de hoop uit vanaf de zomer weer winstgevend te zijn. Vooral op het gebied van zakenreizen ziet Delta goede kansen op verbetering.

De euro was 1,2159 dollar waard, tegen 1,2153 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 53,61 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 56,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

CPB komt met prognose economie waar politiek Den Haag op wacht

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Planbureau (CPB) komt met zijn augustusraming waarin het aangeeft hoe de Nederlandse economie zich dit jaar en volgend jaar zal ontwikkelen. De ramingen zijn belangrijk voor de kabinetsplannen in de aanloop naar Prinsjesdag.

10 minuten geleden
Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

6 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

6 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

6 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

9 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

9 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

10 uur geleden