Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winstnemingen zetten Wall Street in het rood

Winstnemingen zetten Wall Street in het rood

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De beurzen stonden het grootste deel van de dag in het groen, maar in de slotfase van de handel zorgden winstnemingen ervoor dat er niet een derde winstdag op rij kwam. Beleggers waren goedgemutst door berichten over een nieuw coronasteunpakket dat aanstaand president Joe Biden uit de doeken wil doen. Cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen drukten juist op het sentiment. Die waren aanzienlijk hoger dan de voorgaande week.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,2 procent op 30.991,52 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,4 procent in tot 3795,54 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent lager gezet, op 13.112,64 punten.

Biden zou bijna 2 biljoen dollar uit willen trekken voor coronasteun, bovenop het huidige steunbedrag. Onder meer consumenten zouden opnieuw steun tegemoet kunnen zien en ook zou er aanzienlijk meer geld worden uitgetrokken voor lokale overheden en staten.

Jerome Powell

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell zei in een onlinediscussie dat de rente voorlopig laag blijft. Verder stelde de centralebankier dat een snel herstel van de Amerikaanse economie na de coronacrisis mogelijk is en dat ook de arbeidsmarkt terug zal veren. Wel maakt Powell zich zorgen om de schuldenlast van de Amerikaanse overheid.

Op bedrijfsgebied kwam investeerder BlackRock met cijfers. Het beheerd vermogen steeg tot een recordniveau, daarbij vooral geholpen door de stijgende aandelenkoersen. Het aandeel BlackRock ging 4,7 procent omlaag.

Tesla

Tesla staat in de belangstelling omdat de Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) de maker van elektrische auto's verzocht heeft om 158.000 auto's van de types Model S en Model X terug te roepen. Er zitten bij sommige van die modellen defecten in de boordcomputer, die tot onveilige situaties kunnen leiden. Het is zeer ongebruikelijk dat de NHTSA zo'n oproep doet, veelal besluiten autofabrikanten vrijwillig tot terugroepacties. Tesla werd 1,1 procent lager gezet.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines sprak de hoop uit vanaf de zomer weer winstgevend te zijn. Vooral op het gebied van zakenreizen ziet Delta goede kansen op verbetering.

De euro was 1,2159 dollar waard, tegen 1,2153 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 53,61 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 56,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

4 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

7 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

9 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

21 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

23 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

23 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden