Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winsten voor Europese effectenbeurzen

Winsten voor Europese effectenbeurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met winst gesloten. De stemming op de financiële markten kreeg nog steeds enige steun door het coronavaccin van farmacieconcern Pfizer. Op het Damrak viel de kwartaalupdate van ABN AMRO niet in de smaak. Chemicaliëndistributeur IMCD opende ook de boeken en werd wel hoger gezet.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,2 procent in de plus op 599,21 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 850,59 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,4 procent.

ABN AMRO (min 5,6 procent) behoorde tot de staartgroep bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het financiële concern boekte in het derde kwartaal weer winst na het verlies in het door de coronalockdown geplaagde tweede kwartaal, en hoefde veel minder geld opzij te zetten voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. De rentebaten van de bank bleven echter duidelijk onder druk staan. Ook vielen de inkomsten uit commissies tegen. Branchegenoot ING leverde 2,1 procent in.

IMCD

IMCD stond bij de stijgers in de AEX, met een plus van 2,1 procent. De chemicaliëndistributeur sloot de eerste negen maanden van het jaar af met meer winst op een licht hogere omzet. Topman Piet van der Slikke sprak van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

Unibail-Rodamco-Westfield moest een koersverlies van 6,3 procent slikken in de hoofdindex. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars van het winkelvastgoedconcern, dat in de afgelopen twee dagen ruim 40 procent won.

Accell

Bij de kleinere bedrijven steeg Accell 3,5 procent. De maker van fietsenmerken als Batavus kende een uitstekende zomer en nazomer en zag de verkopen flink stijgen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het het hele jaar. In Frankfurt daalde Continental 0,8 procent, na resultaten van de Duitse bandenfabrikant en maker van auto-onderdelen. Het Duitse energieconcern E.ON, dat ook met cijfers kwam, klom 1,3 procent.

De euro stond op 1,1762 dollar, tegenover 1,1809 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 42,17 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 44,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Zorgen bij DNB-baas na forse loonsverhogingen in sommige branches

DEN HAAG (ANP) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen naar aanleiding van de hoge loonsverhogingen van 10 procent of meer die vakbonden en werkgevers recentelijk in sommige branches hebben afgesproken. Daardoor kan het moeilijker worden om een einde te maken aan de flinke prijsverhogingen van de laatste tijd, gaf Knot aan in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

14 minuten geleden
Turkse lira keldert na stoppen steun centrale bank na verkiezingen

ANKARA (ANP) - De Turkse lira is woensdag stevig onderuit gegaan. Ten opzichte van de euro werd de Turkse munt zo'n 7 procent minder waard. De afgelopen tijd steunden de Turkse overheid via de centrale bank de munt met veel aankopen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Nu president Recep Tayyip Erdogan is herkozen, is daarmee gestopt en laat de centrale bank de munt verder in waarde kelderen.

18 minuten geleden
Vakbond: beveiligers Heathrow gaan in zomer 31 dagen staken

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de grote Londense luchthaven Heathrow gaan gedurende de drukke zomerperiode 31 dagen staken om de eisen voor loonsverhogingen kracht bij te zetten. Dat heeft de vakbond Unite bekendgemaakt. Volgens Unite zullen meer dan 2000 beveiligers meedoen aan die stakingen. De eerste stakingsdag staat gepland voor zaterdag 24 juni.

35 minuten geleden
Besi zakt op lager Damrak, Zara-moederbedrijf stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Besi was woensdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6,5 procent omlaag. In Madrid vielen de resultaten van het Spaanse moederbedrijf van Zara in de smaak. Inditex, dat naast Zara ook eigenaar is van kledingketens als Pull & Bear en Bershka, zag de verkopen en winst stijgen en werd beloond met een koerswinst van 6 procent.

1 uur geleden
Bedrijven staken meer geld in energiebesparing en schone energie

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in Nederland hebben afgelopen jaar flink meer geïnvesteerd in technieken waarmee ze energiezuiniger kunnen worden, maar ook in duurzame energie, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat kwam onder meer door een subsidieregeling waar de ondernemingen gebruik van konden maken.

1 uur geleden
Kansspelautoriteit legt illegaal gokplatform dwangsom op

DEN HAAG (ANP) - De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een illegale aanbieder van kansspelen, Winning Poker Network, een dwangsom opgelegd. De toezichthouder legde eerder een last onder dwangsom op, omdat de aanbieder illegaal actief was in Nederland. Maar Winning Poker Network gaf hier geen gehoor aan. De dwangsom bedraagt 25.000 euro per week dat het gokplatform doorgaat, met een maximum van 75.000 euro.

1 uur geleden
Onderzoek: Nederland wordt onaantrekkelijker voor de scheepvaart

DEN HAAG (ANP) - Zeevaart is belangrijk voor de Nederlandse industrie, maar hoe lang ons land nog een grote speler is op zee, is nog maar de vraag. Dat stellen onderzoekers in een nog niet gepubliceerd rapport van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) dat in handen is van het ANP en waar ook De Telegraaf over heeft bericht.

1 uur geleden