Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winsten op beurzen Azië, koerssprong Uniqlo-moeder Fast Retailing

Winsten op beurzen Azië, koerssprong Uniqlo-moeder Fast Retailing

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië stonden vrijdag op winst. In Tokio stond modeconcern Fast Retailing bij de opvallende winnaars. De eigenaar van kledingketen Uniqlo, dat ook actief is in Nederland, won bijna 6 procent na goede verkoopcijfers in Japan. Beleggers in Azië moesten het doen zonder impuls uit China, Hongkong en Taiwan, waar de beurzen vanwege een feestdag gesloten bleven. Verder zijn beleggers in afwachting van het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten later op vrijdag.

De Nikkei-index in Japan won 1,3 procent. Fast Retailing blonk uit in Tokio. De onderneming wist in Japan de verkopen in mei stevig op te voeren. Dat kwam mede door de sterke verkoop van de zomercollectie. Daarbij trokken de filialen bijna een tiende meer bezoekers. Shoppers gaven daarbij per persoon in doorsnee ook meer geld uit.

In Seoul won de Kospi 0,4 procent. De inflatie in Zuid-Korea kwam voor het eerst in dertien jaar uit boven de 5 procent. De geldontwaarding steeg ook harder dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.

De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,9 procent. De nieuwe regering in Australië, die werd verkozen met de belofte om sneller van fossiele brandstoffen af te stappen, voert gesprekken met olie- en gasconcerns over het aanpakken van de energieschaarste. De onderhandelingen worden gezien als een eerste grote test voor de nieuwe beleidsmakers om te bezien hoe groen ze daadwerkelijk willen zijn. Zeker nu de gasprijzen door het dak gaan en er in verschillende regio's wordt gewaarschuwd voor mogelijke stroomonderbrekingen.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

8 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

8 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

9 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

10 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

12 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

14 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

15 uur geleden