Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winstalarm Apple drukt op sentiment Wall Street

Winstalarm Apple drukt op sentiment Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in het rood geopend. De stemming werd gedrukt door de omzetwaarschuwing van technologiegigant Apple vanwege de negatieve impact van het nieuwe coronavirus. Toeleveranciers van Apple en chipfondsen moesten daardoor verliezen incasseren. Maandag bleef Wall Street dicht voor President's Day.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent lager op 29.308 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3371 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 9704 punten.

Apple liet weten niet aan zijn omzetprognose voor het lopende kwartaal te zullen voldoen omdat de vraag naar iPhones in China wordt geraakt door het virus. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn. Apple heeft veel toeleveranciers in China en het opstarten van de productie duurt langer dan verwacht, aldus het bedrijf. Apple leverde 2,1 procent in.

Walmart

Toeleveranciers als Qualcomm, Broadcom, Qorvo en Skyworks Solutions werden tot 2,3 procent lager gezet. Chipfondsen als Nvidia, Intel en Applied Materials gingen tot 3,4 procent omlaag.

Supermarktconcern Walmart kwam met cijfers. Daarbij vielen de vergelijkbare winkelverkopen in de feestdagenperiode zwakker uit dan verwacht. Walmart won desondanks 1 procent. Levensmiddelenproducent Conagra Brands kwam met een winst- en omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar door een tegenvallende vraag en werd 6 procent lager gezet.

Meer uit Financieel

China noemt exportbeleid EU onlogisch

BEIJING (ANP/AFP) - China zegt het exportbeleid van de Europese Unie "onlogisch" te vinden. Het landenblok verklaarde in de aanloop naar een top met de Chinese regering de eigen markt te willen beschermen, maar ook meer te willen exporteren naar het Aziatische land.

8 minuten geleden
Duitsland wekt minder stroom op door economische vertraging

WIESBADEN (ANP) - Duitsland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 20 procent minder stroom opgewekt en aan het net geleverd. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische vertraging in het land. Daardoor verbruikten energie-intensieve industrie├źn minder elektriciteit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd er afgelopen kwartaal ook meer elektriciteit uit het buitenland ingevoerd.

31 minuten geleden
Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

59 minuten geleden
Amsterdamse AEX-index opent hoger, ASMI koploper

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van een dag eerder. Chiptoeleverancier ASMI was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na bekendmaking van een grote investering om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

1 uur geleden
Wereldbank wil 100 miljoen Afrikanen van stroom voorzien

ZANZIBAR (ANP/BLOOMBERG) - De Wereldbank streeft ernaar om 100 miljoen mensen in Afrika tegen 2030 van elektriciteit te voorzien. Daarvoor is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking van plan 5 miljard dollar (omgerekend zo'n 4,6 miljard euro) uit te trekken, zegt Wereldbank-voorzitter Ajay Banga.

2 uur geleden
Orders voor Duitse fabrieken onverwacht gedaald

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - Fabrieken in Duitsland hebben in oktober onverwacht minder orders gekregen. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis gingen de orders met 3,7 procent omlaag in vergelijking met de voorgaande maand. Economen hadden in doorsnee op een lichte plus van 0,2 procent gerekend.

2 uur geleden
Reisconcern TUI heeft recordjaar achter de rug

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

2 uur geleden