Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winst RTL ondanks Nederlands succes onder druk

Winst RTL ondanks Nederlands succes onder druk

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group heeft 2022 met een lagere winst afgesloten, ondanks goede resultaten van zijn Nederlandse zenders. Het Luxemburgse mediaconcern als geheel haalde minder advertentie-inkomsten binnen en leed hogere verliezen op nieuwe projecten voor zijn streamingdiensten. Die platforms, zoals Videoland in Nederland, trekken wel steeds meer betalende kijkers.

De nettowinst daalde met 47 procent tot 766 miljoen euro. Dat kwam vooral doordat RTL vorig jaar honderden miljoenen euro's verdiende met de verkoop van een advertentieplatform. Maar ook zonder die eenmalige meevaller in 2021 daalde de winst. De omzet steeg tot een recordhoogte van 7,2 miljard euro.

RTL Nederland boekte juist een recordresultaat. Zenders zoals RTL 4, RTL 5 en RTL 7 wonnen volgens het mediabedrijf marktaandeel. Daarmee wordt de voorsprong op de concurrentie, voornamelijk van de publieke omroep en Talpa-zenders als SBS 6 en Veronica, groter. RTL benadrukt dat het kijkers wist blijven te boeien in een jaar waarin de publieke omroep wedstrijden van het WK voetbal en de Olympische Winterspelen uitzond.

Videoland

Streamingplatform Videoland telde eind vorig jaar ruim 1,2 miljoen abonnees, bijna 12 procent meer dan aan het einde van 2021. Onder andere een documentaire over volkszanger André Hazes en de serie Mocro Maffia trokken veel kijkers, meldt RTL. Het totale aantal betalende abonnees van streamingplatforms van RTL steeg in een jaar tijd met ruim 44 procent tot 5,5 miljoen mensen.

De topman van RTL Nederland, Sven Sauvé, noemt 2022 "een jaar om trots op te zijn". "Deze resultaten maken het mogelijk voor ons om te blijven investeren in succesvolle Nederlandse content en onze nieuws- en actualiteitenprogramma’s."

Afketsen fusie met Talpa

Topman Thomas Rabe van RTL Group spreekt van een sterk jaar "ondanks een ongekend aantal externe uitdagingen", zoals de hoge inflatie en economische onzekerheid die adverteerders voorzichtiger maken. Daarnaast ketste de fusie van RTL Nederland met Talpa af omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te veel concurrentiebezwaren had.

Meer uit Financieel

Schoenenwinkelketen Sacha sluit winkels en richt zich op online

DEN BOSCH (ANP) - Schoenenwinkelketen Sacha sluit de meeste winkels en gaat zich voornamelijk richten op de onlineverkoop. De keten heeft last van "aanzienlijke kostenstijgingen die het traditionele verdienmodel voor retail in het algemeen uitdagen", meldt een woordvoerster van moederbedrijf Termeer Groep na berichtgeving door Hart van Nederland.

42 minuten geleden
Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald's

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald's zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

54 minuten geleden
Onderzoek: wereldwijde groei smartphoneverkoop beter dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 10 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei was sterker dan verwacht, na tien moeilijke kwartalen, meldt onderzoeksbureau Canalys. Samsung leverde in tegenstelling tot heel 2023 in het eerste kwartaal weer meer telefoons af dan concurrent Apple.

1 uur geleden
Coca-Cola verkoopt iets meer frisdrank, maar maakt minder winst

ATLANTA (ANP) - Coca-Cola verkocht in de eerste drie maanden van het jaar iets meer frisdrank dan in dezelfde periode vorig jaar, maar maakte daarbij minder winst. Een verklaring geeft het bedrijf, bekend van frisdranken zoals Coca-Cola en Fanta niet, maar uit de cijfers is te herleiden dat wisselkoersschommelingen een rol spelen.

1 uur geleden
Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten. Er werken zo'n 73.000 mensen bij het bedrijf.

2 uur geleden
Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.

2 uur geleden
Dreigende staking slagerijmedewerkers opgeschort

UTRECHT (ANP) - De dreigende staking in slagerijen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland woensdag is opgeschort, meldt FNV. De vakbond kondigde dit weekend de werkonderbreking aan, maar werkgevers hebben inmiddels een verbeterd loonbod gedaan voor een nieuwe cao en FNV legt dat voorstel nu voor aan de leden. Tot en met zeker 8 mei leggen slagerijmedewerkers volgens FNV daarom niet hun werk neer.

2 uur geleden