Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winst Disney keldert, streamingplatform groeit hard

Winst Disney keldert, streamingplatform groeit hard

LOS ANGELES (ANP) - Walt Disney heeft in het voorbije kwartaal nog maar een fractie van de winst gehaald die het bedrijf een jaar eerder boekte. Door de gedwongen sluiting van pretparken en bioscopen wegens de coronapandemie vielen de opbrengsten hard terug. Lichtpunt was de sterke groei van abonnees voor het streamingplatform van het wereldberoemde film- en entertainmentconcern.

De omzet van de twaalf pretparken van Disney viel met meer dan de helft terug. Een groot deel van deze parken is nog altijd gesloten. Disney-parken die wel gasten mochten ontvangen, leverden bovendien minder op door beperkingen voor het maximumaantal bezoekers.

Daarnaast bleef Disney ook last houden van bioscoopsluitingen, waardoor veel grote filmreleases werden uitgesteld. Daarbij speelde ook mee dat maatregelen tegen Covid-19 ook nog voor verstoringen op de filmset zorgen.

Disney+

De totale opbrengsten daalden in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar, dat tot 2 januari liep, met 22 procent tot 16,2 miljard dollar. Daarop behaalde Disney een nettowinst van slechts 18 miljoen dollar, vergeleken met 2,1 miljard dollar in de laatste drie maanden van 2019. Dat er zwarte cijfers werden geschreven was een verrassing, want analisten rekenden in doorsnee op een verlies.

Een grote meevaller was de groei die Disney behaalde met het online streamen van films en series. Op deze markt wil het bedrijf achter Mickey Mouse, Marvel-helden en Star Wars flink concurreren met marktleider Netflix. Het aantal abonnees voor de eigen streamingdienst Disney+ steeg tot 94,9 miljoen, ruim een verdrievoudiging ten opzichte van een jaar eerder.

Disney heeft hoge verwachtingen van het in 2019 gelanceerde Disney+ en zijn overige streamingplatforms, meldde het bedrijf in december. Zo mikt het bedrijf op 300 miljoen tot 350 miljoen abonnees in 2024. In datzelfde jaar moeten het streamen van films, series of sportwedstrijden ook winstgevend zijn. Tot die tijd wordt een groot deel van de opbrengsten direct weer in de productie van nieuwe films en tv-programma's voor Disney+ geïnvesteerd.

Meer uit Financieel

Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

6 minuten geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

30 minuten geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

1 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

2 uur geleden
Consumenten klagen bij EU over cryptoreclames op sociale media

BRUSSEL (ANP/RTR) - Socialemediaplatformen als Instagram, YouTube, TikTok en Twitter kunnen mogelijk te maken krijgen met strengere regelgeving voor advertentie over cryptovaluta. De Europese consumentengroep BEUC heeft namelijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten over de misleidende promotie van digitale munten als bitcoin en ether op de onlineplatformen.

2 uur geleden
Ondernemingsraad wacht met kort geding na toezegging Nedcar

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van Nedcar heeft een aangekondigd kort geding tegen eigenaar VDL van de autofabriek in Born in de pauzestand gezet. Dat gebeurde nadat VDL inzage had beloofd in door de or gevraagde stukken, zij het onder strenge voorwaarden.

2 uur geleden
Ruim half miljoen euro boete voor aandelenbroker BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - Aandelenbroker BinckBank heeft een boete van 530.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform, dat inmiddels onderdeel is van het Deense Saxo Bank en ook die naam gebruikt, deed jarenlang niet genoeg om te bepalen of klanten wel genoeg kennis hadden om in geavanceerde financiële producten te handelen.

3 uur geleden