Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winnaar Abdi moppert over het weer en trage 'hazen'

Winnaar Abdi moppert over het weer en trage 'hazen'

ROTTERDAM (ANP) - Bashir Abdi hield een dubbel gevoel over zijn tweede overwinning in de marathon van Rotterdam. De Belg was uiteraard blij met de winst, maar zijn tijd van 2.03.47 viel hem toch wat tegen. "Het weer was toch niet zo perfect als vooraf was voorspeld en de hazen (gangmakers) waren ook minder. We waren te traag bij de doorkomsten", mopperde de 34-jarige Gentenaar.

Abdi probeerde in het tweede deel van de marathon nog wel wat tijd goed te maken, maar de ultieme versnelling ontbrak om onder zijn Europees record te duiken van 2.03.36, de tijd waarmee hij twee jaar geleden in Rotterdam zegevierde. "Tussen 25 en 30 kilometer, het zwaarste gedeelte van het parcours, was het door de wind en bochten moeilijk om te versnellen. Tussen 30 en 36 kilometer hebben we wel wat snelle kilometers kunnen maken, maar in de laatste 2 kilometer kon ik niet nog eens het tempo verhogen."

De Belg was niettemin veruit de sterkste in de race. Hij reageerde alert op de tempoversnelling van Thimothy Kiplangat na 30 kilometer en schudde de Keniaan in de slotfase ogenschijnlijk eenvoudig van zich af. "In de laatste 3 kilometer had ik wel het gevoel dat ik de wedstrijd in mijn zak had, ook al liep Kiplangat heel sterk. Hij opende de wedstrijd", vond Abdi.

Van samenwerking tussen Abdi en zijn Nederlandse vriend Abdi Nageeye was deze keer geen sprake. Nageeye loodste Abdi op de Spelen van 2021 in Japan naar het brons, Abdi hielp vorig jaar Nageeye aan de zege in Rotterdam. "Het was jammer dat hij bij de versnelling van Kiplangat moet lossen. Ik kon niks voor hem doen, want het tempo ging serieus omhoog en ik had het ook moeilijk. Het was onmogelijk om voor de Keniaan te gaan lopen en te vertragen, maar ik denk dat Nageeye ondanks zijn keelklachten alsnog een uitstekende wedstrijd heeft gelopen."

Meer uit Sport

Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

1 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

1 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

2 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

2 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

4 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

4 uur geleden
Ganna klopt Pogacar nu wel in tijdrit van Giro d'Italia

DESENZANO DEL GARDA (ANP) - Filippo Ganna heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Ineos Grenadiers was de snelste in een vlakke tijdrit over ruim 31 kilometer, van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda.

5 uur geleden