Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkels in drie steden eerder dicht door drukte

Winkels in drie steden eerder dicht door drukte

ROTTERDAM (ANP) - De winkels in Eindhoven en Dordrecht zijn zaterdagmiddag op last van de gemeente eerder dichtgegaan vanwege te grote drukte. Eerder had Rotterdam al besloten dat winkeliers om 17.00 uur hun deuren moeten sluiten en geen klanten meer binnen mogen laten. Vanaf 18.00 uur moeten ze volledig op slot zijn.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht vaardigde een noodverordening uit. Winkeliers kregen te horen dat ze vanaf 15.30 uur geen nieuwe klanten meer binnen mochten laten en om 16.00 uur helemaal gesloten dienden te zijn. Ook riep hij het winkelend publiek via Twitter op niet meer naar de binnenstad te komen.

Ook in Eindhoven moesten alle winkels om 16.00 uur dicht vanwege te grote drukte in het centrum. Sinds 15.00 uur mochten ondernemers geen nieuwe klanten meer binnenlaten. "Door de drukte kunnen mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarmee komt de volksgezondheid in het gedrang en moeten we de winkels sluiten", zei een woordvoerder van de gemeente.

Vergelijkbaar

Hij wilde nog niet vooruitlopen op zondag, maar "als de situatie vergelijkbaar is met vandaag, zijn dit soort maatregelen ook morgen nodig", stelde hij. "We roepen al twee dagen op alleen naar de stad te gaan, en alleen als dat dringend nodig is. Dus hopelijk draagt dat er aan bij dat mensen zondag nog eens nadenken voor ze naar het centrum komen."

In Rotterdam werd het ook te druk, meldde de veiligheidsregio. Die riep mensen op niet langer naar het centrum van de stad, Alexandrium en het Zuidplein te komen. Om te voorkomen dat het publiek naar het centrum kwam, werd de toegang beperkt.

Eenrichtingsverkeer

De gemeente Amsterdam meldde dat het rond 13.30 uur te druk was in het winkelgebied in de binnenstad. Daarom gold daar net als vrijdag eenrichtingsverkeer voor voetgangers in de Kalverstraat en op de Nieuwendijk.

Het Designer Outlet in Roermond sloot zaterdagmiddag ook de deuren vanwege enorme drukte, aldus 1Limburg. Bezoekers die niet naar binnen kunnen, staan in lange rijen te wachten voor de toegangspoorten.

Meer uit Binnenland

Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

47 minuten geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

1 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

3 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

4 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

5 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

5 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

6 uur geleden