Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens als HEMA, Intergamma en Blokker zijn "verheugd" over de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Maar zolang de versoepelingen nog niet zijn bekrachtigd blijven ze huiverig voor teleurstellingen.

De detailhandel mag naar verluidt volgende week weer open zonder dat mensen van tevoren een afspraak hoeven te maken. De winkels moeten er dan wel ervoor zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Momenteel moeten klanten minimaal 4 uur van tevoren een afspraak maken om te kunnen shoppen in niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels en kringlopen.

Een woordvoerster van de HEMA laat weten dat de winkelketen "100 procent klaar is om weer open te gaan". "We zijn erg blij als we weer open kunnen, maar we zijn al een paar keer teleurgesteld. We wachten de persconferentie af en zullen dan alle voorbereidingen treffen. De situatie zal waarschijnlijk erg lijken op hoe het was voor de lockdown." In november mochten de winkels één klant per 10 vierkante meter verwelkomen, nu wordt dat waarschijnlijk één klant per 25 vierkante meter.

Makkelijke voorbereiding

"De voorbereidingen op de winkelopening zijn makkelijk", zegt een woordvoerster van Intergamma, waar de doe-het-zelfwinkels Karwei en Gamma onder vallen. Volgens haar wordt goeddeels teruggegaan naar de situatie van voor de lockdown. "Het is fijn voor mensen die aan het verbouwen zijn of in de tuin werken dat ze meteen kunnen kopen wat ze nodig hebben, in plaats van dat ze dat uren van tevoren moeten weten."

Ook Blokker zou het "fantastisch" vinden om weer open te mogen. "Alles ligt al klaar. We trekken gewoon het draaiboek van november weer uit de kast, met wat aanpassingen. We zijn positief gestemd dat we weer veilig open kunnen, maar we horen het graag eerst nog officieel van meneer Rutte."

Een zegsvrouw van IKEA zegt de persconferentie van premier Rutte te willen afwachten. De meubelketen merkt op dat de winkels eerder onder voorwaarden open mochten en dat ze er in principe ook klaar voor zijn om open te gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Industriële ondernemers verwachten dit jaar meer te investeren

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers in de industrie verwachten dat zij dit jaar meer zullen investeren in gebouwen, machines, vervoersmiddelen, computers en andere materiële zaken. Vorig jaar zijn vanwege de coronacrisis veel investeringen uitgesteld en die worden nu alsnog gedaan, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

47 minuten geleden
Dow-Jonesindex voorbij 35.000 punten, maar eindigt toch in de min

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex op de beurzen in New York heeft maandag voor het eerst ooit boven de 35.000 punten gestaan. Maar later zakte het sentiment van beleggers op Wall Street toch wat in, waardoor de toonaangevende graadmeter alsnog met een klein koersverlies de handel uit ging. Vooral techfondsen moesten het ontgelden bij beleggers door zorgen over de inflatie. Wanneer die hard oploopt zou dat namelijk kunnen betekenen dat de Federal Reserve de rente sneller gaat verhogen, en dat zou vooral voor techaandelen ongunstig zijn.

5 uur geleden
'Opnieuw topoverleg Witte Huis over chiptekort auto-industrie'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse overheid plant naar verluidt nieuw topoverleg met bedrijven die te maken hebben met het wereldwijde chiptekort, waaronder grote chipfabrikanten en Amerikaanse autoconcerns. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat bedrijven als Intel, TSMC, Samsung Electronics, Google, Amazon, General Motors (GM) en Ford zijn uitgenodigd om later deze maand over de problemen te praten.

6 uur geleden
'Belangrijke oliepijpleiding VS waarschijnlijk nog dagen plat'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele dagen tot de belangrijkste oliepijplijn naar de Amerikaanse oostkust weer in bedrijf is. Het bedrijf Colonial Pipelines werd eind vorige week gehackt en zette uit voorzorg daarop een aantal systemen uit. Daardoor kwam de oliedistributie stil te liggen. De onderneming denkt dat de meeste systemen tegen het einde van deze week weer moeten werken.

7 uur geleden
Brussel zet tweede juridische stap tegen vaccinmaker AstraZeneca

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie begint dinsdag een tweede juridische procedure tegen de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca. Er loopt al een kort geding waarin het dagelijks EU-bestuur snelle levering van de beloofde Covid-19-vaccins eist. Bij de langere bodemprocedure is de rechter niet gebonden aan de uitspraak van het kort geding en kan schadevergoeding worden toegewezen.

7 uur geleden
PostNL grote verliezer op beurs ondanks sterk coronakwartaal

AMSTERDAM (ANP) - PostNL was maandag een grote verliezer op de Amsterdamse beurs. Beleggers zetten het aandeel fors lager na het verschijnen van de kwartaalcijfers. De post- en pakketbezorger deed weliswaar goede zaken doordat er veel meer online werd gewinkeld vanwege de coronapandemie. Maar het bedrijf denkt dat een groot deel van die inkomsten eenmalig zal zijn. Ook kampte het aandeel met een adviesverlaging door analisten van de Belgische bank KBC.

10 uur geleden
'Uitstel pensioenwet is tegenvaller voor veel gepensioneerden'

UTRECHT (ANP) - Het uitstel van de invoering van de wet die het nieuwe pensioenstelsel regelt, is volgens vakbond CNV een "hard gelag" voor veel gepensioneerden. Die zouden nu nog een jaar langer moeten wachten op een mogelijke verhoging van hun pensioen. "Een stevige tegenvaller voor veel gepensioneerden die al jaren op de nullijn zitten", zo reageert de teleurgestelde vicevoorzitter en pensioenonderhandelaar van CNV, Patrick Fey.

10 uur geleden