Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelopeningen stuwen omzet moederbedrijf Pearle en EyeWish

Winkelopeningen stuwen omzet moederbedrijf Pearle en EyeWish

SCHIPHOL (ANP) - Optiekketen GrandVision heeft zich in het derde kwartaal stevig hersteld van de coronadip. Het bedrijf, dat in Nederland ketens als Pearle en EyeWish heeft, boekte een hogere omzet nu vrijwel alle winkels weer open zijn. Die waren in de eerdere meetperiodes dit jaar vaak gesloten vanwege lockdownmaatregelen.

De verkoop van brillen en lenzen op sterkte liep goed, maar zonnebrillen verkochten in de zomermaanden aanmerkelijk slechter omdat er minder vakantie werd gevierd.

Tijdens de coronacrisis mikte GrandVision onder meer op onlineverkopen, ook van brillen met glazen op sterkte. De winkelketens van het bedrijf zagen de verkopen via de webshops in de eerste negen maanden van dit jaar ruim verdubbelen. Klanten die wel naar een winkel kwamen, kochten ook vaker een bril. Omdat daarvoor een afspraak gemaakt moest worden, waren die klanten zeer gemotiveerd om iets aan te schaffen.

Omzet

In de maanden juli tot en met september groeide de omzet in de grootste Europese markten als de Benelux, Duitsland en Frankrijk met 4,5 procent, terwijl in de rest van Europa een kleine plus te zien was. De totale omzet in het kwartaal kwam uit op ruim 1 miljard euro, iets hoger dan een jaar eerder. GrandVision werkte de afgelopen tijd verder aan het terugbrengen van de kosten. Dat leidde tot een hoger bedrijfsresultaat van 176 miljoen euro, tegen 132 miljoen euro een jaar eerder.

De overname van de optiekketen door brillen- en lenzenmaker EssilorLuxottica staat nog steeds in de planning, meldt GrandVision. De twee partijen staan in twee zaken tegenover elkaar in de rechtszaal nadat EssilorLuxottica GrandVision ervan had beschuldigd geen inzicht te willen geven wat het bedrijf deed om de coronacrisis te doorstaan. Een eerste zaak werd gewonnen door het Nederlandse bedrijf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Ongelijkheid in vermogens kleiner als pensioenen ook meetellen

DEN HAAG (ANP) - De vermogens van Nederlanders zijn minder scheef verdeeld als niet alleen zaken als huizen, spaargeld en aandelen, maar ook pensioenen worden meegeteld. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

11 uur geleden
'VS en EU willen geschil over vliegtuigsubsidies snel bijleggen'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten en de Europese Unie willen naar verluidt een langlopend geschil over subsidies voor vliegtuigmakers snel de wereld uit helpen. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat door handelsdelegaties wordt ingezet op een akkoord voorafgaand aan de machtswisseling in de VS in januari.

15 uur geleden
'Compromis over olieproductie in de maak bij OPEC-overleg'

WENEN (ANP) - Landen aangesloten bij oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland lijken dichter bij een akkoord te komen over het verlengen van de productiebeperkingen om daarmee de prijzen te stutten. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat er een doorbraak geforceerd lijkt te zijn na overleg tussen grote producenten Saudi-Arabië en Rusland en dwarsligger de Verenigde Arabische Emiraten.

17 uur geleden
Fed-baas Powell pleit in Congres VS voor goedkeuring coronasteun

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Congres doet er verstandig aan snel extra steunmaatregelen goed te keuren om de grootste economie van de wereld door de coronacrisis te loodsen. Daarvoor pleitte Jerome Powell, voorzitter van centralebankenkoepel Federal Reserve. Volgens Powell zijn er veel sectoren die wel wat hulp kunnen gebruiken.

17 uur geleden
AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was het beeld wisselend. Beleggers namen wat gas terug na de recente koersrally, ook door een minder dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Londen was de positieve uitschieter door vaccinhoop.

17 uur geleden
Coronacrisis zadelt reissector op met 84 procent minder inkomsten

AMSTERDAM (ANP) - De reissector wordt onevenredig hard geraakt door de coronacrisis. Het omzetverlies door alle restricties en beperkingen dit jaar tot december ligt op zo'n 84 procent in vergelijking met de eerste elf maanden van vorig jaar. De fors lagere inkomsten hebben ook voor vele ontslagen gezorgd, zo komt naar voren uit een enquête van branchevereniging ANVR.

18 uur geleden
TUI akkoord over 1,8 miljard euro aan nieuwe coronasteun

BERLIJN (ANP) - Reisconcern TUI heeft een akkoord gesloten met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. Die financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duitse touroperator.

18 uur geleden