Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelketens 'helemaal klaar' om weer open te gaan

Winkelketens 'helemaal klaar' om weer open te gaan

AMSTERDAM (ANP) - Grote winkelketens staan te popelen om de deuren weer te openen voor klanten als het kabinet zoals verwacht besluit de coronaregels te versoepelen. De verwachting is dat winkelen zonder afspraak mogelijk wordt. Maar ook als het kabinet onverhoopt besluit om alsnog alleen winkelen op afspraak toe te laten, staan winkels gereed.

"Wij staan helemaal klaar om alles aan te zetten", zegt een woordvoerder van winkelketen Action. "Het online reserveringssysteem voor winkelafspraken is getest en we zijn prima bevoorraad." Action ging er eigenlijk al van uit zaterdag de eerste klanten weer te mogen verwelkomen in zijn vestigingen.

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, BCC en Intertoys, laat weten dat het draaiboek gereed ligt. "Het bedrijf is enthousiast dat er weer meer kan. Mocht het nodig zijn dan kunnen mensen bellen om een afspraak te maken.

C&A

Kledingwinkelketen C&A is er "zeker" klaar voor, geeft een woordvoerster aan. Er is voldoende personeel en de voorraden zijn op orde, aldus de zegsvrouw. "Als het kan gaan we morgen open."

Parfumerie- en cosmeticaketen ICI PARIS XL zegt op alle scenario's voorbereid te zijn. Mensen kunnen als het nodig blijkt te zijn via de telefoon een afspraak maken met een winkel. "We hebben al bel & bestel en zo doen we het ook met dit", aldus een woordvoerder van ICI PARIS XL.

"We staan te popelen om open te gaan. Het winkelpersoneel wil heel graag de mensen weer ontvangen", zegt elektronicaketen MediaMarkt. Klanten konden op vrijdag al een afspraak voor zaterdag inplannen, meldde een woordvoerder van MediaMarkt eerder.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

3 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

4 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

9 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

9 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

9 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

9 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

10 uur geleden