Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Winkelketen Blokker eind 2021 weer winstgevend'

'Winkelketen Blokker eind 2021 weer winstgevend'

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker is eind 2021 weer een winstgevend bedrijf. Dat voorspelt Michiel Witteveen, de huidige eigenaar en topman van het concern in een interview met De Telegraaf. Hij zei dat in Nederland geen winkels zullen verdwijnen. België is volgens hem wel een probleem. In januari worden de zaken daar geëvalueerd.

Witteveen nam Blokker in april dit jaar over. De winkelketen doet het volgens hem de laatste drie maanden "significant beter" dan het budget, niet in omzet maar wel in kosten en marge. "We doen minder promotie en verkopen meer producten van het eigen label, waar een hogere marge op zit", legt hij uit.

In 2018 leed Blokker nog fikse verliezen, van "een paar honderd miljoen". Witteveen sprak eerder de ambitie uit Blokker in 2021 naar de beurs te brengen. Zijn belangrijkste aandeelhouders moeten klanten worden die een soort zegeltjes sparen. "Deze ’blokjes Blokker’ kunnen tot 10 procent van de aandelen vertegenwoordigen".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

2 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

3 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

5 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

9 uur geleden
'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

15 uur geleden
Wall Street houdt verliezen beperkt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

15 uur geleden