Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkeliers: openingstijden juist oprekken om drukte te voorkomen

Winkeliers: openingstijden juist oprekken om drukte te voorkomen

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse winkeliers in het centrum van de stad hadden juist ingezet op het oprekken van de openingstijden om de drukte van winkelend publiek te spreiden. Dat laat Urban Department Store (UDS) Rotterdam, een samenwerking van winkeliers, horeca en vastgoedondernemers in de binnenstad, weten in reactie op het besluit van burgemeester Aboutaleb om de komende twee vrijdagen de winkels in het centrum om 18.00 uur vervroegd te sluiten.

"Iedere beperking doet zeer, onze inzet voor de winkeliers was dat de openingstijden niet beperkt zouden worden", zegt Dominique van Elsacker, directeur van UDS Rotterdam. "Kennelijk vraagt de aanpak om de jeugdige bezoeker te managen op dit moment te veel van de handhavende diensten, die vele uitdagingen kennen in deze tijd en dat zullen we respecteren. Voor ons staat verantwoord winkelen voor bezoekers én medewerkers in de winkels op de eerste plaats."

Als alternatief noemt UDS Rotterdam om de winkels elke dag om 19.00 uur te sluiten, zodat consumenten weten waar ze aan toe zijn. Het is bij de winkeliers niet bekend of Aboutaleb ze iets in het vooruitzicht stelt ter compensatie.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam maakte donderdag bekend de winkels in het centrum de dag voor Sinterklaas en de vrijdag erop eerder te willen sluiten. Op Black Friday werd het zo druk in de stad dat hij zich genoodzaakt zag winkels eerder op slot te gooien om ongeregeldheden door toegestroomde jeugd te voorkomen. De Rotterdamse gemeenteraad vindt dat de ondernemer de dupe van de maatregel is en heeft Aboutaleb gevraagd zijn besluit te herzien.

Meer uit Binnenland

RVD en Rutte willen niet reageren op onthullingen over Bernhard

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en demissionair premier Mark Rutte willen niet reageren op de onthullingen over prins Bernhard en zijn lidmaatschap van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Dat laat een woordvoerder van de RVD woensdag weten. Een nadere toelichting op het besluit om geen reactie te geven, gaan de RVD en Rutte ook niet geven.

1 uur geleden
Elektronisch afval belandt nog te vaak in kliko, aldus stichting

ZOETERMEER (ANP) - Te veel elektrisch afval belandt bij het huisvuil, terwijl dit eigenlijk apart ingezameld moet worden, meldt Stichting OPEN woensdag. Als apparaten in de kliko gegooid worden, kunnen waardevolle stoffen hieruit verloren gaan. Ook is het mogelijk dat gevaarlijke stoffen daardoor in het milieu terechtkomen, waarschuwt de stichting die namens producenten recycling wil bevorderen.

2 uur geleden
Organisaties: kabinet moet druk zetten op EU voor treinreizen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet druk uitoefenen op Europa om het voor consumenten makkelijker te maken om internationale treinreizen te zoeken en te boeken. Dat vinden belangenorganisatie ANVR, reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond.

2 uur geleden
Politie zoekt met sonarboot naar vermisten bootongeluk Volkerak

DINTELOORD (ANP) - De politie zoekt woensdag met een sonarboot naar de twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak. De zoektocht is om 07.00 uur begonnen, laat een woordvoerder van de politie weten. De twee vermisten zijn waarschijnlijk overleden, meldde de veiligheidsregio eerder. Dinsdagavond kwam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie al ter plaatse om te ondersteunen bij de bergingsactie.

2 uur geleden
Ceremonie eerherstel Curaçaose held Tula woensdagavond voortgezet

DEN HAAG (ANP) - De ceremonie waarbij de Curaçaose verzetsheld Tula eerherstel krijgt, wordt woensdagavond om 23.30 uur Nederlandse tijd alsnog voortgezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, na berichtgeving door de NOS.

3 uur geleden
Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing

SCHIPHOL (ANP) - Het treinverkeer rond Schiphol rijdt woensdagochtend weer volgens de dienstregeling na een storing dinsdagavond. "Het kan wel zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden", aldus een woordvoerder van NS.

3 uur geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam voorgeleid voor rechter

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de schietpartijen in Rotterdam vorige week, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. De 32-jarige man werd vorige week opgepakt. De onderzoeksrechter beoordeelt of de man veertien dagen langer in voorarrest moet blijven.

7 uur geleden