Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkeliers in Antwerpen verdienen flink aan Nederlandse 'invasie'

Winkeliers in Antwerpen verdienen flink aan Nederlandse 'invasie'

ANTWERPEN (ANP) - Veel ondernemers in Antwerpen hebben de afgelopen tijd goede zaken gedaan door de 'invasie' van dagjesmensen uit Nederland. De krant Het Laatste Nieuws (HLN) bericht dat veel winkeliers spreken over 20 tot 30 procent meer omzet dan verwacht.

De Belgische krant probeerde in kaart te brengen in welke mate lokale winkels en horecazaken financieel hebben geprofiteerd van de toestroom van de Nederlanders. Die gingen massaal in Antwerpen winkelen of dineren vanwege de lockdown in eigen land. Dat leverde plaatselijke ondernemers soms veel extra omzet op, zo komt naar voren uit een rondgang van HLN.

"De invasie van twee weken heeft alles goedgemaakt wat er vorig jaar met corona is kapotgegaan", zegt de bedrijfsleider van de winkel 4Geeks tegen HLN. "Tijdens de eindejaarsperiode draaien we normaal 3000 euro omzet per dag, dit jaar hebben we dagelijks 10.000 tot 12.000 euro omzet afgeklopt." Hij noemt dat mooie cijfers. "Bedankt daarvoor Holland."

Horeca

Ook bij horecazaken rinkelde de kassa dankzij de Nederlanders. "Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar we draaien 300 procent meer omzet dan in een normale maand", aldus de bedrijfsleider van café Het Groene Hart aan de hippe Groenplaats. Die zag veel meer klanten dan gebruikelijk. "Het is waanzinnig en fantastisch tegelijk."

Niet alle bedrijven profiteerden in gelijke mate van de winkelende Nederlanders. "Voor veel horecazaken en winkeliers heeft het dan wel hun einde van het jaar goedgemaakt, voor de hotelsector was het geen stormloop", zegt de voorzitter van de Antwerp Hotel Association in de krant. Hij legt uit dat Nederlanders vooral dagjestoeristen zijn.

Hoewel veel ondernemers blij zijn met klandizie van de Nederlanders, zorgt het gedrag van die klanten soms voor opgetrokken wenkbrauwen. "Ze weigeren soms hun mondmasker te dragen omdat ze niet goed kunnen ‘ademen'", zegt de bedrijfsleider van 4Geeks. "Dan denk ik: ‘Dude, vertrek maar terug.’"

Meer uit Binnenland

Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

51 minuten geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

3 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

4 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

5 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

6 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

8 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

8 uur geleden