Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelbranche noemt versoepeling heel erg positief nieuws

Winkelbranche noemt versoepeling heel erg positief nieuws

ZEIST (ANP) - Winkeliers vinden het heropenen van winkels zonder afspraak, zoals het kabinet dat nu lijkt te willen aankondigen "heel erg positief nieuws". Dat laat winkeliersorganisatie INretail weten. Wel roept INretail ondernemers op zich aan de regels te houden. "Er zijn ludieke acties aangekondigd, maar als we om 17.00 uur zouden moeten sluiten, dan moeten ze ook echt niet tot half zes openblijven", aldus een woordvoerder.

Het kabinet lijkt voornemens om nog wel een maximumaantal klanten in te willen stellen voor de winkels. Volgens INretail zou het dan gaan om een norm van één klant per 5 vierkante meter. "Dat is een acceptabele norm", zegt de woordvoerder, "en een waar we zelf ook voor gepleit hebben". Daarnaast gelden de nog bestaande basisregels van hygiëne en afstand houden en mondkapjes dragen in de winkels. "Ondernemers zullen zich daar absoluut aan houden." De winkeliersvereniging zegt ook te begrijpen dat de heropening van winkels in stappen moet, om zo terug te kunnen keren naar het normale leven.

INretail zei verder te hopen dat andere sectoren die nu nog gesloten lijken te moeten blijven, zoals de horeca en de cultuursector, binnenkort ook goed nieuws krijgen. "We willen weer terug naar een normaal leven, bij een levendige winkelstraat horen ook de horeca en cultuur."

Meer uit Binnenland

NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

6 minuten geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

2 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

3 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

4 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

5 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

9 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

10 uur geleden