Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winkelbedrijf Fast Retailing zakt op lagere Japanse beurs

Winkelbedrijf Fast Retailing zakt op lagere Japanse beurs

TOKIO (ANP) - Het Japanse winkelbedrijf Fast Retailing, eigenaar van kledingketen Uniqlo, behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurs in Tokio. De stemming op de Aziatische markten was overwegend negatief na het sterker dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfer, dat woensdag naar buiten kwam. De hoge inflatie zet de koopkracht van consumenten onder druk en dwingt de centrale banken om de rentes te verhogen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,8 procent in de min op 25.748,72 punten. Naast Fast Retailing, dat bijna 5 procent verloor, behoorde ook Suzuki tot de staartgroep met een min van meer dan 4 procent na tegenvallende resultaten van de Japanse autofabrikant. Concurrent Toyota hield de schade beperkt tot een min van 1 procent. Het autoconcern zag de winst in het afgelopen boekjaar stijgen, maar verwacht in het huidige jaar meer tegenwind vanwege duurdere materialen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en toeleveringsproblemen door de coronalockdowns in China. Techconcern Panasonic, dat ook met cijfers kwam, daalde dik 1 procent.

Toshiba won bijna 1 procent na berichten dat de investeerders Blackstone en KKR een gezamenlijk bod overwegen op het Japanse concern. Techinvesteerder SoftBank, die na sluiting van de markt met resultaten kwam, kelderde ruim 7 procent.

Hongkong en China

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds ruim 2 procent lager. De Chinese techbedrijven stonden onder druk na de koersverliezen in de Amerikaanse techsector. Webwinkelconcern Alibaba zakte 6 procent. Ook greep de Hongkongse monetaire autoriteit voor het eerst sinds 2019 in op de valutamarkt om de waarde van de Hongkongse dollar te ondersteunen.

De beurs in Shanghai daalde 0,8 procent. Vicegouverneur Chen Yulu van de Chinese centrale bank herhaalde dat stabilisering van de economische groei de topprioriteit is en dat de centrale bank zal ingrijpen om de zwakke sectoren te ondersteunen. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,6 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,5 procent.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

9 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden