Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wimbledon van start met drie Nederlandse mannen in het enkelspel

Wimbledon van start met drie Nederlandse mannen in het enkelspel

LONDEN (ANP) - Wimbledon gaat maandag van start met drie Nederlandse deelnemers in het mannenenkelspel. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp werden rechtstreeks toegelaten en afgelopen week wist Gijs Brouwer zich via de kwalificaties te verzekeren van deelname.

Griekspoor, Van de Zandschulp en Brouwer komen pas dinsdag in actie. Maandag wordt op het Centre Court de eerste wedstrijd volgens traditie gespeeld door titelhouder Novak Djokovic. Hij neemt het op tegen de Argentijn Pedro Cachín. Djokovic aast in Londen op zijn 24e grandslamtitel. Hij was tijdens de laatste vier edities van Wimbledon de beste.

In het vrouwentoernooi gaat de Poolse Iga Swiatek op voor haar vijfde grandslamtitel. De nummer 1 van de wereld is op Wimbledon nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen.

In tegenstelling tot vorig jaar worden er op Wimbledon nu wel punten vergeven voor de wereldranglijst. Vorig jaar werden de Russen en Belarussen geboycot, waarna de tennisbonden besloten geen punten toe te kennen. Dit jaar doen de Russen en Belarussen onder neutrale vlag weer mee.

Meer uit Sport

Swiatek overleeft matchpoint en bereikt derde ronde in Parijs

PARIJS (ANP) - Titelverdedigster Iga Swiatek heeft zich ternauwernood geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld won op het gravel in Parijs, na te zijn teruggekomen van een achterstand en een matchpoint tegen, in drie sets van de Japanse Naomi Osaka: 7-6 (1) 1-6 7-5.

3 uur geleden
Van Baarle en Hoole ploeggenoten Van der Poel in wegkoers Parijs

ARNHEM (ANP) - Mathieu van der Poel krijgt deze zomer Dylan van Baarle en Daan Hoole als ploeggenoten mee voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Parijs. Bij de vrouwen zijn Demi Vollering, Ellen van Dijk, Lorena Wiebes en Marianne Vos geselecteerd.

3 uur geleden
Wielrenner Girmay wint eendagskoers Circuit Franco-Belge

KLUISBERG (ANP) - Wielrenner Biniam Girmay uit Eritrea heeft de 83e editie van de Belgische eendagskoers Circuit Franco-Belge op zijn naam geschreven. De 24-jarige renner van Intermarché - Wanty was na een rit vol heuvels over 190 kilometer de snelste in de sprint bergop op de Kluisberg, waar de finish lag. Axel Zingle werd tweede en Marc Hirschi derde.

4 uur geleden
De Jong keert terug in top 150 na Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong keert na Roland Garros terug in de top 150 van de wereldranglijst. Na zijn vier zeges in Parijs, inclusief het kwalificatietoernooi, stijgt hij zo'n dertig plaatsen. Op de live ranking van de ATP staat hij op de 146e positie. Hij begon het toernooi als de nummer 176.

6 uur geleden
De Jong verliest in Parijs na ruim 3 uur in vier sets van Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong heeft op Roland Garros Carlos Alcaraz een set afgesnoept. De debutant uit Noord-Holland moest in de tweede ronde wel met 6-3 6-4 2-6 6-2 zijn meerdere erkennen in de nummer 3 van de wereld. De partij werd gespeeld op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs. Het dak was de hele wedstrijd dicht vanwege het slechte weer.

6 uur geleden
UCI schorst Colombiaans wielrenner López voor vier jaar om doping

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft Miguel Ángel López voor vier jaar geschorst voor een overtreding van de antidopingregels. De 30-jarige Colombiaan is gestraft voor het bezit en gebruik van het verboden hormoonmiddel Menotropine ten tijde van de Giro d'Italia van 2022. De schorsing is ingegaan op 25 juli 2023 en duurt tot 24 juli 2027.

6 uur geleden
Volleybalsters onderuit tegen gastland China in Nations League

MACAU (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn het tweede speelblok van de Nations League begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski verloor in vier sets van gastland China. De setstanden waren 25-21 23-25 23-25 21-25.

8 uur geleden