Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wimbledon in beroep tegen geldboete na weren Russen en Belarussen

Wimbledon in beroep tegen geldboete na weren Russen en Belarussen

LONDEN (ANP) - Wimbledon gaat in beroep tegen de geldboete van 1 miljoen dollar, zo'n 960.000 euro, die het toernooi opgelegd heeft gekregen wegens het weren van de Russische en Belarussische tennissers. De organisatie van het grandslamtoernooi in Londen kreeg de boete van de WTA, de belangenbehartiger in het vrouwentennis.

"Er is sprake van een juridische procedure, dus ik kan geen specifiek commentaar geven, maar ik kan zeggen dat we bij de beslissing blijven die we hebben genomen. We hebben beroep aangetekend", zei directeur Sally Bolton. Het toernooi, dat het betreurt dat het in zijn ogen wordt gestraft voor het afkeuren van de oorlog in Oekraïne, hoopt naar verluidt op steun van de Britse regering.

"We hebben lang en diep nagedacht over onze beslissing en die was erg moeilijk. We hebben ook bedacht wat de gevolgen kunnen zijn, maar het was de juiste keuze voor ons."

Voorbereidingstoernooien

De Russen en Belarussen waren ook niet welkom op de voorbereidingstoernooien in Eastbourne, Nottingham en Birmingham.

Volgens Engelse media heeft de Engelse tennisbond Lawn Tennis Association een boete van 750.000 dollar (ongeveer 717.000 euro) gekregen en de All England Lawn Tennis and Croquet Club 250.000 dollar (239.000 euro).

Wimbledon is maandag begonnen aan de tweede week. De tennisbonden besloten na het weren van de Russen en Belarussen geen punten toe te kennen in Londen.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

3 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

3 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

5 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

5 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

6 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

6 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

6 uur geleden