Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilfred Genee snapt niet waar het mis is gegaan

Wilfred Genee snapt niet waar het mis is gegaan

DEN HAAG (ANP) - Presentator Wilfred Genee snapt niet dat Johan Derksen en René van der Gijp de ruzie rond hun programma Veronica Inside zo uit de hand hebben laten lopen. Volgens Genee waren er vooraf heldere en duidelijke afspraken gemaakt over de aflevering van afgelopen maandag. "Zij menen oprecht dat ze niet wisten wat er ging gebeuren en mijn rol niet hadden zien aankomen. Ik weet niet waar het mis is gegaan", zei hij donderdag bij het begin van de radio-uitzending van Veronica Inside.

Het was volgens Genee al langere tijd onrustig achter de schermen bij Veronica Inside. "Er waren spanningen over een eventueel dagelijkse versie van ons programma. Daar waren we het niet allemaal over eens. Dat zorgde ervoor dat we onderling geen goede verstandhouding meer hadden. Zelfs dusdanig slecht dat we maandag al bijna niet meer met elkaar spraken."

Veronica Inside lag afgelopen week flink onder vuur na een vermeend racistische grap van Derksen over rapper Akwasi en Zwarte Piet. Na de uitzending van afgelopen maandag, waarin werd gedebatteerd over racisme, werd presentator Genee verweten collega Derksen te hard te hebben aangepakt. Het idee over het debat was volgens Genee ontstaan tijdens een gesprek met de twee vaste analisten. Verschillende zwarte (oud-)voetballers en ook rapper Akwasi werden benaderd. Velen zeiden nee maar uiteindelijk kwamen advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta aan tafel.

'Het escaleerde stevig'

"Ik weet niet wat er in de laatste vier uur voor de uitzending gebeurd is, maar klaarblijkelijk ging daar iets mis", aldus Genee. Derksen wilde opeens niet meer aan tafel. Hij wilde volgens de presentator op zijn eigen plek zitten en de gasten namen wat hem betreft niet plaats aan tafel. "Het escaleerde stevig."

Genee hekelt het feit dat Derksen en Van der Gijp daarna de media opzochten. "Volgens mij hadden we een heel goed programma gemaakt." De presentator vindt dat de twee meteen hun mening hadden moeten geven op tv en anders 'face-to-face' en niet via de media. Ook na afloop van het gesprek met Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens woensdagavond zou er volgens hem niet met de pers worden gesproken. "Het was heel heftig en we kwamen er niet uit. We zouden het even laten bezinken en niet met de pers praten maar Johan en René hadden daar een ander idee over."

Meer uit Binnenland

Effect emissiearme stal nu ook voor varkens en pluimvee verworpen

DEN HAAG (ANP) - Het is onzeker of een zogenoemde emissiearme stal voor varkens of pluimvee wel echt leidt tot minder stikstofuitstoot. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Vorig jaar haalde de hoogste bestuursrechter al een streep door het effect van dezelfde emissiearme stallen voor melkvee. Volgens de Raad van State wordt de werkelijke stikstofuitstoot in een emissiearme stal waarschijnlijk onderschat, aangezien het onzeker is of deze stallen in de praktijk doen wat ze beloven.

33 minuten geleden
OM verdenkt Fouad L. van drie moorden en brandstichting

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verdenkt Fouad L., die na de dodelijke schietpartijen is opgepakt bij het Erasmus MC in Rotterdam, van driemaal moord, brandstichting en verboden wapenbezit. Woensdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank. Die besloot dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten, maakte het OM na afloop bekend.

58 minuten geleden
RVD en Rutte willen niet reageren op onthullingen over Bernhard

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en demissionair premier Mark Rutte willen niet reageren op de onthullingen over prins Bernhard en zijn lidmaatschap van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Dat laat een woordvoerder van de RVD woensdag weten. Een nadere toelichting op het besluit om geen reactie te geven, gaan de RVD en Rutte ook niet geven.

3 uur geleden
Elektronisch afval belandt nog te vaak in kliko, aldus stichting

ZOETERMEER (ANP) - Te veel elektrisch afval belandt bij het huisvuil, terwijl dit eigenlijk apart ingezameld moet worden, meldt Stichting OPEN woensdag. Als apparaten in de kliko gegooid worden, kunnen waardevolle stoffen hieruit verloren gaan. Ook is het mogelijk dat gevaarlijke stoffen daardoor in het milieu terechtkomen, waarschuwt de stichting die namens producenten recycling wil bevorderen.

3 uur geleden
Organisaties: kabinet moet druk zetten op EU voor treinreizen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet druk uitoefenen op Europa om het voor consumenten makkelijker te maken om internationale treinreizen te zoeken en te boeken. Dat vinden belangenorganisatie ANVR, reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond.

4 uur geleden
Politie zoekt met sonarboot naar vermisten bootongeluk Volkerak

DINTELOORD (ANP) - De politie zoekt woensdag met een sonarboot naar de twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak. De zoektocht is om 07.00 uur begonnen, laat een woordvoerder van de politie weten. De twee vermisten zijn waarschijnlijk overleden, meldde de veiligheidsregio eerder. Dinsdagavond kwam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie al ter plaatse om te ondersteunen bij de bergingsactie.

4 uur geleden
Ceremonie eerherstel Curaçaose held Tula woensdagavond voortgezet

DEN HAAG (ANP) - De ceremonie waarbij de Curaçaose verzetsheld Tula eerherstel krijgt, wordt woensdagavond om 23.30 uur Nederlandse tijd alsnog voortgezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, na berichtgeving door de NOS.

4 uur geleden