Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders voor 'keiharde' aanpak pro-Palestijnse studentenprotesten

Wilders voor 'keiharde' aanpak pro-Palestijnse studentenprotesten

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse protesten op het terrein van de Universiteit van Amsterdam en andere universiteiten moeten "keihard" worden aangepakt, vindt Geert Wilders. "Hoe eerder en hoe harder en hoe vaker er op wordt getreden tegen mensen die ook geweld gebruiken, zelfs tegen de politie, hoe beter", zegt de PVV-leider.

Ook Caroline van der Plas (BBB) vindt dat de demonstranten te ver gaan. "Iedereen in Nederland heeft demonstratierecht", zegt zij. "Maar niemand heeft volgens mij het recht om hele straten uit elkaar te halen, te blokkeren, om geweld te plegen. Dat vind ik veel te ver gaan."

De BBB-voorvrouw staat ook afkeurend tegenover de eis van de betogers bij de UvA om alle banden met Israëlische instituten te verbreken.

Meer uit Politiek

Bezorgde Kamer legt zich neer bij fors duurder herstel Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer hebben er begrip voor dat de renovatie van het Binnenhof fors duurder uitvalt dan in eerste instantie was begroot. In 2015 was er nog 475 miljoen euro voor begroot, maar vanwege de slechte staat van de gebouwen staat de laatste raming op ongeveer 2 miljard euro. Hoewel de Kamerfracties het belang van de renovatie onderschrijven, hopen ze wel dat de kosten niet nog verder oplopen.

37 minuten geleden
Geweerde lijsttrekkers organiseren 'alternatief slotdebat'

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Twee lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen organiseren een "alternatief slotdebat" op de avond voor verkiezingsdag. Ze zijn boos omdat ze niet mogen meedoen aan het televisiedebat dat de NOS traditioneel die avond houdt.

4 uur geleden
Kamercommissie landbouw schrapt meeste debatten tot nieuw kabinet

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamercommissie over landbouw voert over de meeste onderwerpen geen debat meer tot een nieuw kabinet aantreedt. Alleen debatten over mest, over ziektes die van dieren op mensen kunnen overspringen en over Europees landbouwoverleg gaan nog door. Debatten over bijvoorbeeld beleid op het boerenerf en dieren in de veehouderij gaan daardoor voorlopig niet door.

6 uur geleden
Alsnog toestemming voor gaswinning boven Schiermonnikoog

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) geeft alsnog toestemming voor een gaswinningsproject op de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog. De rechtbank in Den Haag oordeelde vorige maand nog dat een vergunning voor dat project te gemakkelijk was afgegeven.

7 uur geleden
Van der Plas naar Brussel, maar loopt Eurocommissaris mis

BRUSSEL (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas gaat woensdag in Brussel langs bij de Europese Commissie. Ze hoopt die te bewegen om Nederlandse boeren toch meer ruimte te laten voor bijvoorbeeld het uitrijden van mest. Maar ze loopt de verantwoordelijk Eurocommissaris mis.

7 uur geleden
FVD 'geschokt' na huiszoeking bij medewerker Europarlementariër

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie is "vanzelfsprekend geschokt" door het nieuws dat de politie in Brussel huiszoeking heeft gedaan bij een medewerker van scheidend Europarlementariër Marcel de Graaff. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. De zaak heeft volgens De Graaff in ieder geval niets met hem te maken.

7 uur geleden
Geheime adressen waren soms te zien via Kadaster

DEN HAAG (ANP) - Mensen konden soms de geheime adressen van anderen zien via de systemen van het Kadaster. Tussen augustus 2020 en april 2024 waren de gegevens niet goed afgeschermd. Het Kadaster meldt woensdag dat het gat is gedicht, dat gedupeerden op de hoogte zijn gebracht en dat er melding is gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy.

10 uur geleden