Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders verliest Maastricht en Sittard-Geleen aan VVD

Wilders verliest Maastricht en Sittard-Geleen aan VVD

MAASTRICHT (ANP) - De VVD is de grootste partij geworden in Maastricht. De partij van premier Mark Rutte kreeg 17,6 procent van de stemmen in de Limburgse hoofdstad. D66 steeg naar 16,9 procent. Vier jaar geleden won de PVV in Maastricht, maar die partij zakte nu naar 15,5 procent.

De partij van Geert Wilders verloor ook de zege in Sittard-Geleen. Vier jaar geleden kreeg de PVV daar 20,9 procent van de stemmen, nu is dat 18 procent. De VVD steeg van 15,4 naar 18,5 procent.

Ook in Vaals, Beek en Simpelveld is de VVD de grootste partij, en niet langer de PVV. In Heerlen, Kerkrade en Roerdalen bleef de PVV wel de grootste partij.

Meer uit Politiek

Omtzigt ontstemd door mogelijk hogere kosten toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt is "zeer onaangenaam verrast" door het bericht dat de afhandeling van de toeslagenaffaire mogelijk miljarden euro's meer kost. Die verwachte financiële tegenvaller maakt de formatiegesprekken "niet gemakkelijker", zegt de NSC-leider.

7 uur geleden
Yeşilgöz en Omtzigt: premierskandidaat belangrijk voor akkoord

DEN HAAG (ANP) - De persoon die de PVV naar voren schuift als premierskandidaat is van invloed op het gehele formatie-akkoord, zeggen VVD-leider Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC). "Het is een hele belangrijke functie in het landsbestuur, het is het gezicht van het land", zei Yeşilgöz vlak voor een belangrijk formatieoverleg.

10 uur geleden
Van der Plas (BBB): zaak dat we eruit komen, vandaag of morgen

DEN HAAG (ANP) - BBB-voorvrouw Caroline van der Plas is nog altijd optimistisch en denkt dat de formerende partijen nog voor de deadline tot een akkoord kunnen komen. Het klappen van de overleggen is wat haar betreft geen optie. "Weet je, of het vandaag of morgen is, het is zaak dat we eruit komen", zegt de politica voorafgaand aan een belangrijk overleg op dinsdag.

10 uur geleden
Bijna helft lokale politica's heeft te maken met online-agressie

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de vrouwen in de lokale politiek (gemeenten, provincies en waterschappen) heeft te maken gehad met online-agressie en -geweld. Dat overkomt vrouwelijke politici vaker dan hun mannelijke collega's (ruim 35 procent). Dat blijkt uit de Monitor Integriteit & Veiligheid, die is uitgevoerd door Atria en Ipsos I&O, in opdracht van het ministerie van Binnenlands zaken.

10 uur geleden
Financiën blijft lastigste punt, zeggen informateurs

DEN HAAG (ANP) - Volgens informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf blijven de financiën het grootste struikelblok in onderhandelingen over een nieuw kabinet. "Van het begin af aan hebben we gezegd dat die financiële puzzel een van de lastigste dingen is. Ook omdat er gewoon weinig geld is. Dat is wel een groot verschil met voorgaande formaties", zei Dijkgraaf na afloop van de onderhandelingen maandagavond.

20 uur geleden
Nog geen witte rook, onderhandelingen gaan dinsdag verder

DEN HAAG (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB hebben nog steeds geen akkoord bereikt over de vorming van een nieuw kabinet. Na opnieuw een lange dag van onderhandelingen tussen de partijleiders vertrok Geert Wilders (PVV) rond 22.30 uur. Hij wilde niet zeggen hoe de onderhandelingen maandag zijn verlopen. "Ik heb niets te vertellen."

20 uur geleden
Kosten toeslagenaffaire groeien in slechtste geval met miljarden

DEN HAAG (ANP) - Een nieuwe methode om de afhandeling van het toeslagenschandaal te versnellen, kan de overheid veel extra geld kosten. In het allerslechtste scenario gaat het om 5 miljard euro meer, wordt bevestigd aan het ANP na berichtgeving van de NOS.

21 uur geleden