Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders: niets bewezen van NRC-verhaal over Graus

Wilders: niets bewezen van NRC-verhaal over Graus

DEN HAAG (ANP) - Volgens PVV-leider Geert Wilders is "niets bewezen" van de aantijgingen aan het adres van PVV'er Dion Graus. Dat zei hij maandagochtend op radiozender 100% NL. Graus heeft volgens NRC zijn ex-vrouw jarenlang aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers en voor 125.000 euro gefraudeerd met zijn verblijfskostenvergoeding van de Tweede Kamer.

De krant baseert zich op "tientallen uren beeld- en geluidsopnames en honderden WhatsAppjes, sms-berichten, foto's en andere documenten". Het materiaal ligt bij de Rijksrecherche, die nieuwe opnames en documenten, aangeleverd door Graus' ex-vrouw, onderzoekt.

Volgens NRC stuurden de beveiligers van Graus geen factuur als ze hem begeleidden bij trips door het land. Wel hadden ze seks met zijn vrouw, aangemoedigd door het Kamerlid, zo is te horen op ingeleverde audiofragmenten. Het gebeurde in hotels en sauna’s die werden gehuurd door Graus en ook in een PVV-kantoor in de Tweede Kamer.

Kandidatenlijst

Wilders noemt het verhaal "oude meuk". Eerdere publicaties over Graus leidden in 2019 al tot onderzoek. "Het Openbaar Ministerie zei toen dat er niets mee gebeurt, er was niets van bewezen", zegt Wilders. Hij noemt NRC "een krant die ons haat".

Of Graus kan aanblijven, zegt Wilders niet. Hij kan niet meer van de PVV-kandidatenlijst, omdat deze sinds 5 februari definitief is. Graus staat op plek 13 van de lijst en komt daarmee waarschijnlijk weer in de Kamer na de verkiezingen. De PVV staat op ongeveer 20 zetels in de Peilingwijzer, het gewogen gemiddelde van verschillende peilingen.

Graus liet vorige week weten dat zijn advocaat contact gaat opnemen met zijn ex-vrouw, omdat zij voorwaarden van een eerdere afspraak zou hebben geschonden. "Mijn ex-vrouw en ik hebben er in overleg met de betrokken instanties destijds bewust voor gekozen deze privézaak te sluiten", schreef hij in een persbericht voorafgaand aan de NRC-publicatie, waarvan hij op de hoogte was. Hij zegt dat hij het artikel niet vooraf kon inzien.

Meer uit Politiek

Van Huffelen verheugd over Europees akkoord AI

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen is "ontzettend blij" met een Europees akkoord over kunstmatige intelligentie (AI). Dat zegt Van Huffelen in eerste reactie op het voorlopige akkoord van de EU-landen en het Europees Parlement over regels voor AI. "Maar dit ontslaat ons niet van de verplichting om te blijven kijken naar de kansen en risico's van inzet van AI-technologie en de handhaving van de regels", voegt Van Huffelen daaraan toe.

1 uur geleden
Vereniging: hoge werkdruk Statenleden door te weinig tijd en geld

MIDDELBURG (ANP) - Weinig tijd en weinig geld: volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten hebben moeite hun taken goed uit te voeren, ziet de vereniging voor Statenleden Statenlidnu. Dat is kwalijk, vindt de vereniging, omdat provincies over steeds complexere zaken moeten beslissen, zoals het verlagen van de stikstofuitstoot. Statenlidnu wil landelijke afspraken over de ondersteuning van Statenfracties.

2 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB gaan eerst drie grote thema's bespreken

DEN HAAG (ANP) - Voordat de echte formatieonderhandelingen beginnen, gaan de partijen PVV, VVD, NSC en BBB eerst van start met het bespreken van drie grote thema's. Als eerste en belangrijkste mogelijk struikelblok praten ze over rechtsstatelijkheid en beloftes vanuit de kant van de PVV, daarna wordt gekeken naar welke inhoudelijke onderwerpen belangrijk zijn en of de partijen elkaar daar kunnen vinden. Pas als laatste komt de vorm van een eventueel kabinet aan bod, zeggen ingewijden na een bericht van de NOS.

15 uur geleden
Rapport: niet-stemmers Rotterdam weinig vertrouwen in politiek

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdammers die vorig jaar niet gingen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, deden dat niet omdat ze zijn afgehaakt in de maatschappij, maar om allerlei andere redenen. Dat blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool en de Universiteit Utrecht onder stemmers en niet-stemmers.

20 uur geleden
Van der Lee meldt zich als kandidaat voor voorzitterschap Kamer

DEN HAAG (ANP) - Tom van der Lee van GroenLinks-PvdA heeft zich als eerste officieel gemeld om voorzitter van de Tweede Kamer te worden. De volksvertegenwoordiging kiest volgende week donderdag een nieuwe voorzitter.

1 dag geleden
Minister Van Leeuwen stelt speciaal gezant voor Gaza aan

DEN HAAG (ANP) - Een speciaal humanitair gezant voor Gaza en de regio moet de hulpverlening aan de Palestijnse kuststrook verbeteren. Minister Geoffrey van Leeuwen (Ontwikkelingssamenwerking) heeft oud-ambassadeur Marjanne de Kwaasteniet op deze post benoemd.

1 dag geleden
Yeşilgöz bij chanoekaviering: elke uiting antisemitisme is te veel

AMSTERDAM (ANP) - Demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) stond tijdens de nationale chanoekaviering in Amsterdam stil bij de gevolgen van de oorlog tussen Israël en Hamas. Ze zei dat de Nederlandse overheid er alles aan doet om Joden in ons land veiligheid te bieden. "Zo hoort dat in onze rechtsstaat, waarbinnen elke bedreigde minderheidsgroepering altijd op bescherming zal kunnen rekenen."

1 dag geleden