Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders: kabinet laat de gewone Nederlander weer in de steek

Wilders: kabinet laat de gewone Nederlander weer in de steek

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders vindt dat het kabinet "nog steeds onze eigen mensen in de steek laat". Er gaan miljarden euro's naar landen in Zuid-Europa maar veel mensen in Nederland gaan er volgens hem op achteruit. "Het meest schokkende is dat de gewone Nederlander, die het moeilijk heeft door de crisis, niet eens wordt genoemd in de troonrede", zei Wilders in een eerste reactie.

Wilders is het er niet mee eens dat het kabinet de coronasteunpakketten voor ondernemers de komende negen maanden gaat afbouwen. Volgens hem gebeurt dat veel te snel waardoor veel ondernemers en sectoren, zoals de horeca, alsnog ernstig in de knel komen. Wilders begrijpt dat de subsidies niet eeuwig kunnen duren, maar het gaat hem nu te snel. Hij wil het pakket langzamer afbouwen en ervoor zorgen dat ondernemers langer krijgen om de uitgestelde belasting te betalen.

Ook wijst hij erop dat er wel een kleine koopkrachtverbetering wordt beloofd, maar dat veel mensen er financieel op achteruitgaan, omdat de lasten omhoog gaan. Bovendien verliezen veel mensen nog hun baan, zei hij. De PVV wil de huren verlagen evenals de energierekeningen en ook het lage btw-tarief verlagen naar nul.

De premier belooft al tien jaar lang koopkrachtverbetering, "maar hij geeft ze helemaal niets", aldus de leider van de grootste oppositiepartij.

Meer uit Politiek

SP-Kamerleden: Marijnissen voelde te weinig draagvlak in bestuur

DEN HAAG (ANP) - Lilian Marijnissen heeft tijdens de laatste vergadering van het SP-partijbestuur "te weinig draagvlak geproefd" om door te gaan als partijleider, zegt SP-Kamerlid Bart van Kent. Hij was vrijdagavond bij die vergadering aanwezig, waarbij volgens Van Kent bestuursleden hun twijfels uitten over het functioneren van Marijnissen. Wat Van Kent betreft, had Marijnissen niet op hoeven te stappen. "Maar ik begrijp dat ze met te weinig draagvlak niet verder kan."

1 uur geleden
Partijvoorzitter SP: heel verdrietig dat Lilian vertrekt

DEN HAAG (ANP) - SP-partijvoorzitter Jannie Visscher vindt het "heel verdrietig" dat Lilian Marijnissen uit de Kamer vertrekt. "Ze heeft onwijs veel betekend voor de fractie, de partij en onze idealen", zegt Visscher tegen het ANP. "Het is jammer dat ze dit besluit heeft genomen."

3 uur geleden
Rutte: met vertrek Marijnissen gaat bevlogen politicus verloren

DEN HAAG (ANP) - Met het vertrek van SP-partijleider Lilian 430546673 hebben Den Haag en Nederland een "bevlogen, betrokken en betrouwbaar politicus" verloren, zo reageert Mark Rutte op X. "Ondanks onze inhoudelijke verschillen, hebben we altijd goed kunnen samenwerken en ik waardeer haar enorm."

4 uur geleden
SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op

DEN HAAG (ANP) - SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op, meldt ze op X. Na opnieuw verloren verkiezingen heeft de partij een "nieuwe gezicht nodig", merkt ze. "Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP".

5 uur geleden
Van Huffelen verheugd over Europees akkoord AI

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen is "ontzettend blij" met een Europees akkoord over kunstmatige intelligentie (AI). Dat zegt Van Huffelen in eerste reactie op het voorlopige akkoord van de EU-landen en het Europees Parlement over regels voor AI. "Maar dit ontslaat ons niet van de verplichting om te blijven kijken naar de kansen en risico's van inzet van AI-technologie en de handhaving van de regels", voegt Van Huffelen daaraan toe.

8 uur geleden
Vereniging: hoge werkdruk Statenleden door te weinig tijd en geld

MIDDELBURG (ANP) - Weinig tijd en weinig geld: volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten hebben moeite hun taken goed uit te voeren, ziet de vereniging voor Statenleden Statenlidnu. Dat is kwalijk, vindt de vereniging, omdat provincies over steeds complexere zaken moeten beslissen, zoals het verlagen van de stikstofuitstoot. Statenlidnu wil landelijke afspraken over de ondersteuning van Statenfracties.

9 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB gaan eerst drie grote thema's bespreken

DEN HAAG (ANP) - Voordat de echte formatieonderhandelingen beginnen, gaan de partijen PVV, VVD, NSC en BBB eerst van start met het bespreken van drie grote thema's. Als eerste en belangrijkste mogelijk struikelblok praten ze over rechtsstatelijkheid en beloftes vanuit de kant van de PVV, daarna wordt gekeken naar welke inhoudelijke onderwerpen belangrijk zijn en of de partijen elkaar daar kunnen vinden. Pas als laatste komt de vorm van een eventueel kabinet aan bod, zeggen ingewijden na een bericht van de NOS.

22 uur geleden