Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders houdt eenmansbetoging op het Binnenhof

Wilders houdt eenmansbetoging op het Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdagavond een eenmansdemonstratie gehouden op het Binnenhof in Den Haag. Hij stond daar met een bord met de tekst: Geen cent naar Italië!

Wilders hield de actie vanwege de komst van de Italiaanse premier Giuseppe Conte. De Italiaan is de eerste van drie Zuid-Europese leiders die deze dagen langskomen bij premier Mark Rutte om te praten over het Europese herstelfonds.

Dat fonds moet landen helpen de coronacrisis te overwinnen, die vooral het zuiden zwaar heeft getroffen. Maar over de voorwaarden liggen Nederland en nog drie 'zuinige landen' in Europa dwars. Wilders hoopt dat Rutte zijn rug recht houdt. "Die miljarden moeten we hier in eigen land aan onze eigen mensen besteden!", schrijft hij op Twitter.

De Europese regeringsleiders komen volgende week vrijdag bijeen voor onderhandelingen over het herstelfonds van 750 miljard euro dat is gekoppeld aan de meerjarenbegroting voor de Europese Unie. Daarover moet een unaniem besluit worden genomen.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wink-wink 1 maand geleden
De eenmansbetoging doet mij denken aan het lied: "Dit is voor de misfits die je Her en der alleen ziet staan Die onder straatlantaarns eten En drinken bij de volle maan Dit is voor degenen die je Overal herkent En deze is voor jou en mij Want dit is ons moment En ik hef het glas Op jouw gezondheid Jij staat niet alleen Iedereen is van de wereld De wereld is van iedereen."
Jan# 1 maand geleden
Al ga je daar met alle nederlanders staan,het helpt niets !! Dat geld gaat er toch naartoe. Wel respect voor Wilders,dat hij dit doet.
Bert Kaiser 1 maand geleden
ik zou er nooit op stemmen, maar lef heeft hij wel,meer dan de andere roeptoeters uit de kamer
ut kruuwigentje 1 maand geleden
Jammer Geert van je moeite,Angela heeft hem al goed aan zijn knoppen gehad En volmondig Ja Gezegd

Meer uit Politiek

Voorlopig geen nieuwe coronalening voor Curaçao en Sint-Maarten

DEN HAAG (ANP) - Curaçao en Sint-Maarten krijgen vooralsnog niet een nieuwe lening om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ze voldoen niet aan de voorwaarden die gesteld werden toen zij akkoord gingen met het vorige aanvullende pakket, schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in een brief aan de Tweede Kamer.

8 uur geleden
Rutte zou zelf niet kiezen voor verhoging zorgsalarissen

DEN HAAG (ANP) - Premier Rutte zou er zelf niet voor kiezen om bovenop de eenmalige zorgbonus van duizend euro ook de zorgsalarissen structureel te verhogen, zei hij tijdens zijn persconferentie. "Als premier moet ik in tijden van economische krimp afwegen hoe de zorgsector groeit ten opzichte van andere sectoren. En die groeit gemiddeld meer dan andere."

10 uur geleden
Rutte blijft voor quarantaineplicht na bron- en contactonderzoek

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte blijft een voorstander van een verplichte quarantaine voor mensen die in nauw contact zijn geweest met een met corona besmet persoon. Dat zei hij vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie.

11 uur geleden
Rutte voorziet geen grote bezuinigingen of lastenverzwaringen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet zal de komende twee weken bij de onderhandelingen over een nieuwe begroting voor volgend jaar niet aansturen op grootscheepse bezuinigingen of lastenverzwaringen. "Dat staat niet bovenaan het lijstje", aldus minister-president Mark Rutte tijdens zijn persconferentie na afloop van de eerste ministerraad na het zomerreces.

11 uur geleden
De Jonge: goed dat EU onze afspraken met farmaceut overneemt

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Hugo de Jonge vindt het "goed nieuws" dat de Europese Commissie de vaccindeal met farmaceut AstraZeneca overneemt, omdat het een financiële meevaller betekent. Nederland heeft eerder samen met Frankrijk, Italië en Duitsland afspraken met de vaccinproducent gemaakt, de Europese Unie wil deze nu voor alle 27 lidstaten laten gelden.

11 uur geleden
Eerste ministerraad sinds het zomerreces

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds het zomerreces weer voltallig bijeen voor de wekelijkse ministerraad. Na afloop geeft premier Mark Rutte zoals gebruikelijk een persconferentie. Voorafgaand aan de ministerraad komen vertegenwoordigers van het Caribische deel van het Koninkrijk bij elkaar voor de zogeheten Rijksministerraad.

23 uur geleden
VVD'er Mulder verruilt Tweede Kamer voor Haags stadhuis

DEN HAAG (ANP) - VVD'er Anne Mulder verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als wethouder in zijn woonplaats Den Haag. Hij moet daar de opvolger worden van locoburgemeester Boudewijn Revis, die volgende maand vertrekt.

1 dag geleden