Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag

Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders eist een rectificatie van columnist Özcan Akyol, die deze week in het programma VI Vandaag zei dat de PVV "van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen". Volgens Wilders' advocaat Gert-Jan Knoops is dat "apert onjuist" en heeft Akyol schade toegebracht aan de partij van Wilders.

Johan Derksen zei in het praatprogramma dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt "wanneer de scherpe kantjes" eraf zijn. Daarop reageerde Akyol door te zeggen dat Wilders "van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen". "Hij zet zichzelf buitenspel".

Volgens Knoops wil de PVV niet specifiek van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen. In het PVV-programma staat dat de partij mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht wil ontzeggen, en hen ook niet wil toestaan een politiek ambt te bekleden. "Dit heeft niets van doen met personen 'met een moslimachtergrond'", schrijft Knoops in een brief aan Akyol, die door Wilders op Twitter werd gezet.

Knoops eist dat Akyol zijn uitspraken binnen vijf dagen terugneemt. Zo niet, dan "zal de PVV rechtsmaatregelen overwegen".

Akyol wijst de eis van de hand. "Geert Wilders - mister freedom of speech - is beledigd omdat ik zei van hij van moslims het stemrecht wil afpakken. Dat is een feitelijke interpretatie van dit standpunt", twittert hij, verwijzend naar het PVV-standpunt over dubbele nationaliteit. "Marokkaanse moslims kúnnen geen afstand doen van die nationaliteit. Cry baby. Niks geen rectificatie dus."

Meer uit Binnenland

Explosie bij winkel in Amsterdam-West, nog niemand aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Bij een winkel aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West vond in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaats. De politie heeft nog niemand aangehouden, laat een woordvoerster weten. Niemand is gewond geraakt.

7 minuten geleden
Zuid-Koreaanse president Yoon brengt staatsbezoek aan Nederland

DEN HAAG (ANP) - De president van Zuid-Korea, Yoon Suk-yeol, brengt in december een staatsbezoek aan Nederland, op uitnodiging van de koning. Ook zijn echtgenote Kim Keon-hee is erbij. Het is het eerste staatsbezoek aan Nederland sinds het tot stand komen van diplomatieke banden tussen ons land en Zuid-Korea in 1961, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

12 minuten geleden
Reeks explosies in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam vonden in de nacht van maandag op dinsdag vijf explosies plaats. Rond middernacht was er een ontploffing in het Oude Noorden, later in de nacht gevolgd door explosies in Charlois, Lombardijen, Feijenoord en IJsselmonde.

3 uur geleden
Curaçao een van de bieders bij veiling openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao veilt veilinghuis Troostwijk Auctions dinsdagochtend 10.00 uur (16.00 uur Nederlandse tijd) het openluchtbordeel Campo Alegre. Dat gebeurt op verzoek van het Openbaar Ministerie. Het land Curaçao is één van de aangemelde bieders.

3 uur geleden
DSW verhoogt zorgpremie met 11,50 euro, waarschuwt: grens bereikt

SCHIEDAM (ANP) - Klanten van zorgverzekeraar DSW betalen vanaf januari 149 euro per maand voor hun basisverzekering, 11,50 euro meer dan dit jaar. Nooit eerder verhoogde de verzekeraar de premies met zo'n groot bedrag, sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006. DSW ziet echter geen andere opties, omdat de zorgkosten fors stijgen. Zo zijn de loonkosten omhoog gegaan, terwijl de vraag naar zorg eveneens blijft toenemen. De verzekeringsmaatschappij waarschuwt dat de "grenzen aan de betaalbaarheid van de zorg bereikt zijn".

5 uur geleden
CBS: voor het eerst in jaren doen meer mensen vrijwilligerswerk

DEN HAAG (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

8 uur geleden
Explosie op Noordplein in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie heeft maandag even voor middernacht schade aangericht in een portiek op het Noordplein in de Rotterdamse wijk Oude Noorden. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de ontploffing.

9 uur geleden