Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders: Bres mag blijven, ook al deugden racistische tweets niet

Wilders: Bres mag blijven, ook al deugden racistische tweets niet

DEN HAAG (ANP) - Henk Bres mag de PVV blijven vertegenwoordigen, ook al konden zijn racistische tweets niet door de beugel. De Haagse fractievertegenwoordiger van Wilders' partij heeft zelf al spijt betuigd, zegt partijleider Geert Wilders.

Bres had dinsdagavond getwitterd dat hij woedend is over "filmpjes van negers die geweld plegen. Gewoon misselijkmakend." Bres stelt dat hij "de laatste dagen een enorme racist is geworden" door dit soort beelden. Ook deelde hij een filmpje van iemand die een wapen richt op een plunderaar, met de tekst "Misschien de oplossing....hier luisteren die tyfushonden wel naar!!".

Twitter verwijderde de tweets. De Haagse PVV wilde niet reageren en stelde dat Bres op persoonlijke titel sprak.

Volgens Wilders heeft Bres zelf de tweets verwijderd en wel degelijk toegegeven dat "die niet deugden". Hij is "echt niet te beroerd om te zeggen dat dat niet kon", antwoordde hij op vragen van PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Die verweet de PVV-leider dat die niet of nauwelijks afstand nam van Bres' uitlatingen en zich daardoor liet kennen als de aanvoerder van een racistische partij.

Dat is "complete onzin", zei Wilders tijdens het jongste debat over de coronacrisis, dat door de nasleep van de demonstratie op de Dam van maandag veel over racisme ging. "Wij zijn geen racistische partij." Juist autochtone Nederlanders worden gediscrimineerd, zegt Wilders.

Meer uit Politiek

Artsen zonder Grenzen: kritiek kabinet op Israël belangrijke stap

DEN HAAG (ANP) - Minister Caspar Veldkamp heeft een "belangrijke stap" gezet met zijn brief aan EU-buitenlandchef Kaja Kallas waarin hij kritiek uit op de Israëlische blokkade van Gaza, vindt Karel Hendriks. De directeur van Artsen zonder Grenzen hoopt dat de "streep in het zand" waar de NSC-bewindsman over spreekt "een harde rode lijn zal blijken".

56 minuten geleden
Veldkamp: wil niet als enige van kabinet EU-onderzoek naar Israël

WARSCHAU (ANP) - Minister Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken, NSC) wil niet als enige in het kabinet dat de EU onderzoekt of Israël zich nog wel houdt aan afgesproken regels over mensenrechten en democratische principes. "Je mag ervan uitgaan dat ik dit niet alleen doe", zei hij bij de inloop van een informele bijeenkomst van EU-ministers in Warschau.

2 uur geleden
Milieuorganisaties ontstemd dat Schiphol na 2028 weer mag groeien

DEN HAAG (ANP) - Milieuorganisaties zijn kritisch op het besluit van luchtvaartminister Barry Madlener (PVV), die maatregelen wil treffen om de geluidsoverlast van Schiphol te verminderen. Als het doel van 2028 is gehaald, mag de luchthaven weer groeien, schrijft Madlener in de brief aan de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Schoof noemt nieuwe plannen van Israël over Gaza "zorgelijk"

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe plannen van de Israëlische regering over de Gazastrook zijn "zorgelijk", zei premier Dick Schoof dinsdag. Hij roept de Israëlische regering op "een andere koers te varen en gesprekken over een staakt-het-vuren te hervatten".

1 dag geleden
Premier Schoof feliciteert nieuwe Duitse bondskanselier Merz

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft de nieuwe Duitse bondskanselier Friedrich Merz via X gefeliciteerd met zijn aantreden. De christendemocraat kreeg dinsdag voldoende steun in de Bondsdag om aan de slag te kunnen als regeringsleider.

1 dag geleden
Rob Oudkerk en Ronald Plasterk genomineerd voor Fortuynprijs

DEN HAAG (ANP) - De oud-politici Rob Oudkerk en Ronald Plasterk (beiden PvdA) maken dit jaar kans op de Pim Fortuyn Prijs. Ook opiniemaker Marianne Zwagerman en schrijver Keyvan Shahbazi zijn genomineerd.

1 dag geleden
Schoof: echo verleden laat ons overdenken wat herdenken betekent

AMSTERDAM (ANP) - Premier Dick Schoof zei tijdens zijn toespraak bij de herdenking op de Dam in Amsterdam dat het de echo uit het verleden is die mensen oproept om tachtig jaar na de bevrijding te blijven herdenken. "En te overdenken wat dit in het hier en nu voor ons betekent. In ons eigen leven. In onze eigen keuzes. In alle grote en kleine daden van menselijkheid", aldus Schoof. De premier houdt eens in de vijf jaar een toespraak bij de Nationale Dodenherdenking.

2 dagen geleden