Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders bij campagne-aftrap: PVV nodig voor rechts beleid

Wilders bij campagne-aftrap: PVV nodig voor rechts beleid

VENLO (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft voor thuispubliek in zijn geboortestad Venlo de verkiezingscampagne afgetrapt. Hij zocht daarbij specifiek toenadering tot de VVD en nodigde de liberalen uit om samen met de PVV in een coalitie te stappen. Alleen zo kan een nieuw kabinet tot rechts beleid komen, denkt hij: "Nederland heeft een grote en sterke PVV nodig. Die is nodig omdat wij als geen andere partij kunnen knokken voor minder immigratie, minder asiel, voor minder terreurdreiging."

"We moeten schoon schip maken", zei Wilders tegen zijn 150 aanwezige aanhangers in het tjokvolle café De Blauwe Markt. Zij reageerden enthousiast op de plannen van Wilders. Dat zijn, zoals bekend van de oppositieleider: hij wil helemaal geen immigratie, maar deze op zijn minst zo veel als mogelijk beperken.

Hij wees erop dat het kabinet miljarden stopt in klimaatmaatregelen, terwijl veel gezinnen de rekening niet kunnen betalen. "Wij kiezen voor Nederlanders eerst!", hield hij de toehoorders voor. "Ik kan het niet goed verstaan", zo riep hij iedereen op nogmaals te roepen: "Nederlanders eerst."

Traditioneel heeft Wilders in zijn thuisstad Venlo een grote aanhang. Voor zijn bezoek waren allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Op straat was de politie met meerdere agenten voor het café zichtbaar aanwezig. Ook beveiligers zagen zoals gebruikelijk toe op Wilders' veiligheid. Het PVV-boegbeeld staat al jarenlang onder zeer strenge beveiliging vanwege dreigingen.

Meer uit Politiek

Schoof kiest Doetinchem voor eerste werkbezoek als premier

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof zal woensdag zijn eerste werkbezoek als premier houden. Hij bezoekt Doetinchem en laat zich daar bijpraten over de veiligheid in de buurt.

2 uur geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

21 uur geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

21 uur geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

1 dag geleden
GroenLinks en PvdA voor gezamenlijke fractie Amsterdam per 2026

AMSTERDAM (ANP) - GroenLinks (GL) en de Partij van de Arbeid (PvdA) in Amsterdam willen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 gezamenlijk verder in één fractie in de raad. De leden van beide partijen hebben via een digitale peiling "met een grote meerderheid hun enthousiasme uitgesproken voor verregaande samenwerking", aldus de Amsterdamse PvdA. Het definitieve besluit volgt in september via een referendum.

2 dagen geleden
Minister Veldkamp stelt Jordanië gerust na rel over tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) heeft tegenover zijn Jordaanse collega benadrukt dat het Nederland nog steeds achter de tweestatenoplossing staat, waarbij een veilig Israël en levensvatbare Palestijnse staat in vrede naast elkaar bestaan. Hij hoopt zo een diplomatieke rel met het bevriende land snel de kop in te drukken.

3 dagen geleden
Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

3 dagen geleden