Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders achter tralies op afbeelding in verkiezingsprogramma DENK

Wilders achter tralies op afbeelding in verkiezingsprogramma DENK

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders krijgt een prominente plek in het dinsdag gepubliceerde verkiezingsprogramma van DENK. Op de vierde pagina van het 104 bladzijden tellende document is de PVV-leider afgebeeld achter tralies met daarboven de tekst: moslimhaat keihard bestraffen.

De boodschap maakt deel uit van tien korte "doordenkers", waarmee DENK het verkiezingsprogramma opent. Een andere is een afbeelding van een volwassene die achter een kind aan loopt met de tekst: pedoseksuelen chemisch castreren, waarom niet?

Andere standpunten gaan onder meer over het weer betaalbaar maken van boodschappen, woningen bereikbaar maken en dat de auto geen "melkkoe" mag zijn. Ook vindt DENK dat de koning belasting moet betalen en dat burgers niet allemaal extra belastingen mogen worden opgelegd als het gaat om zaken als vlees, suiker of plastic.

Zwarte Piet

In het programma met de titel 'Nu is het moment' schrijft DENK onder meer dat het wil dat Zwarte Piet wettelijk wordt verboden, de maximale geldboete voor discriminatiedelicten verhoogd wordt van 9000 naar 22.500 euro en dat het koningshuis 500 miljoen euro terugbetaalt "dat ze hebben verdiend aan de handel in tot slaaf gemaakten".

Wat betreft jongeren wil de partij dat er volledige compensatie komt voor de studieschuld van de 'pechgeneratie' en dat de rente op studieschuld altijd op 0 procent staat. Op de woningmarkt wil de partij woningcorporaties stimuleren, huurstijgingen moeten aan banden.

Israël-tribunaal

DENK wil dat Nederland de Palestijnse staat erkent en stelt een Israël-tribunaal voor "om de verantwoordelijken van de misdaden tegen de Palestijnen te kunnen berechten".

Bij alle ontvouwde plannen gaat de partij uit van "een sluitende begroting" en DENK zal de plannen dan ook laten doorrekenen door het CPB, zo is te lezen in de financiële verantwoording.

Meer uit Politiek

Van Weel uit in Boedapest onvrede over solo-optreden Orbán

BOEDAPEST (ANP) - Minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) heeft maandag zijn Hongaarse ambtgenoot Bence Tuzson aangesproken op de solomissie van de Hongaarse premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. Van Weel heeft hem gezegd dat Orbán dit zonder mandaat van de Europese Unie heeft gedaan en dat dit in Nederland tot veel ophef heeft geleid. "Die boodschap kwam zeker aan. Die neemt hij ook serieus", zei Van Weel tegen het ANP.

1 uur geleden
Schoof kiest Doetinchem voor eerste werkbezoek als premier

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof zal woensdag zijn eerste werkbezoek als premier houden. Hij bezoekt Doetinchem en laat zich daar bijpraten over de veiligheid in de buurt.

4 uur geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

23 uur geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

23 uur geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

1 dag geleden
GroenLinks en PvdA voor gezamenlijke fractie Amsterdam per 2026

AMSTERDAM (ANP) - GroenLinks (GL) en de Partij van de Arbeid (PvdA) in Amsterdam willen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 gezamenlijk verder in één fractie in de raad. De leden van beide partijen hebben via een digitale peiling "met een grote meerderheid hun enthousiasme uitgesproken voor verregaande samenwerking", aldus de Amsterdamse PvdA. Het definitieve besluit volgt in september via een referendum.

3 dagen geleden
Minister Veldkamp stelt Jordanië gerust na rel over tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) heeft tegenover zijn Jordaanse collega benadrukt dat het Nederland nog steeds achter de tweestatenoplossing staat, waarbij een veilig Israël en levensvatbare Palestijnse staat in vrede naast elkaar bestaan. Hij hoopt zo een diplomatieke rel met het bevriende land snel de kop in te drukken.

3 dagen geleden