Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Wijzig bij coronaklachten vliegreis, voorkom instapweigering'

'Wijzig bij coronaklachten vliegreis, voorkom instapweigering'

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een vliegreis hebben geboekt maar toch gezondheidsklachten hebben die mogelijk duiden op corona, doen er goed aan om niet naar de luchthaven af te reizen maar hun vliegreis vooraf te wijzigen. "Wanneer hen namelijk de instap tot het vliegtuig wordt geweigerd, zijn de mogelijkheden tot omboeking bij de meeste maatschappijen erg beperkt en is de passagier diens ticket kwijt", schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

Ze verwijst naar een vergelijking die ze op verzoek van de Tweede Kamer heeft laten uitvoeren naar de manier waarop vliegmaatschappijen omgaan met omboekingen en annuleringen vanwege mogelijke besmetting met het coronavirus. Luchtvaartmaatschappijen mogen passagiers weigeren op basis van een gezondheidscontrole op de luchthaven.

Van Nieuwenhuizen wijst erop dat het kabinet mensen nog steeds vraagt om thuis te blijven als zij Covid-19-klachten hebben. Dit betekent ook dat zij hun vliegreis niet kunnen maken.

Als een passagier zijn vlucht annuleert of wijzigt, dan hangen zijn rechten af van het type vliegticket of de vervoersvoorwaarden. De zes vergeleken (Europese) vliegbedrijven hebben in hun basisvoorwaarden versoepelingen doorgevoerd vanwege de coronacrisis. Zo hoeven mensen tijdelijk geen of lagere omboekingskosten te betalen.

Het verschilt volgens de minister per maatschappij tot wanneer een ticket kan worden omgeboekt. "Dit varieert van één week tot enkele uren voor vertrek. Slechts één maatschappij biedt deze mogelijkheid na instapweigering op basis van een gezondheidscontrole op de luchthaven".

De Europese Commissie kijkt nog naar de passagiersrechten als mensen geweigerd zijn voor een vlucht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tweede voorbereidende zittingsdag liquidatieproces Caloh Wagoh

SCHIPHOL (ANP) - Omdat het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh inmiddels zo groot is, zijn er twee dagen nodig voor voorbereidende zittingen van de twintig verdachten. Maandag was de eerste groep aan de beurt, dinsdag de tweede.

1 uur geleden
RIVM komt opnieuw met wekelijkse coronacijfers

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deelt dinsdag weer mee hoeveel mensen zijn overleden aan het coronavirus, hoeveel mensen in een ziekenhuis zijn opgenomen en bij hoeveel mensen het virus is vastgesteld. Lange tijd bracht het instituut die informatie elke dag naar buiten, maar nu komen die cijfers elke dinsdag.

2 uur geleden
Eerbetoon aan medisch personeel tijdens Franse militaire parade

PARIJS (ANP) - De Franse nationale feestdag wordt dinsdag zonder de gebruikelijke grote militaire parade op de Champs-Elysées gehouden. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan een eventuele verspreiding van het coronavirus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op de Place de la Concorde. Er is daarbij ook een speciaal eerbetoon aan mensen die werken in de medische zorg. Behalve militairen doen daarom ook werknemers in de ziekenzorg mee.

2 uur geleden
Aantal jongvolwassen rokers neemt niet af

UTRECHT (ANP) - Het aantal rokers tussen 20 en 24 jaar blijft onverminderd groot. Vorig jaar rookte bijna een op de drie (31 procent) jongvolwassenen in deze leeftijdsgroep. Dat is volgens het Trimbos instituut opvallend omdat het totaal aantal volwassen rokers de afgelopen vijf jaar daalde van 26 procent naar 22 procent.

2 uur geleden
Curaçao weer populair bij Nederlandse toerist

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao is weer in trek bij Nederlandse toeristen. Het eiland heeft per 1 juli haar grenzen heropend voor toeristen uit Europa en de Cariben, nadat het meer dan drie maanden gesloten was vanwege de coronacrisis. In totaal zijn sindsdien bijna drieduizend passagiers geland op het eiland, meer dan tweeduizend zijn afkomstig uit Nederland, meldde het Curaçaose toerismebureau op basis van cijfers van de eerste twaalf dagen van juli.

2 uur geleden
Deens kroonprinselijk paar bezoekt Nederland

KOPENHAGEN (ANP) - Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van plan op 2 en 3 november samen met een grote handelsdelegatie een bezoek te brengen aan Nederland. Dat heeft het Deense hof maandagavond bekendgemaakt. De economische missie staat in het teken van de 'groene transitie'.

4 uur geleden
Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee vrouwen aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een steekincident op de Kruiskade in Rotterdam is maandagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam gewond geraakt. De politie heeft twee vrouwen van 17 jaar uit Rotterdam en Vlaardingen aangehouden op de Diergaardesingel en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

4 uur geleden