Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijnaldum wil snel terugkeren in basis PSG: ik ben een vechter

Wijnaldum wil snel terugkeren in basis PSG: ik ben een vechter

ZEIST (ANP) - Georginio Wijnaldum wil zich na de huidige interlandperiode snel terugwerken in het basiselftal van Paris Saint-Germain. De 30-jarige reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal is bij zijn nieuwe werkgever vooral reserve.

"Het is wel wennen voor mij natuurlijk. Ik heb de laatste jaren, na mijn rugblessure, heel veel gespeeld. Ook omdat ik altijd fit was en het volgens mij heel goed deed. Dit is weer wat anders", zei Wijnaldum in Zeist, waar hij vooruit keek op het WK-kwalificatieduel met Gibraltar van maandag. "Paris Saint-Germain is voor mij een nieuwe stap en daar heb je heel veel zin in. Dan gebeurt dit. Ik ben ook wel een vechter. Ik ga er alles aan doen om het om te keren. Maar het is wel moeilijk, ja."

Wijnaldum sprak over zijn huidige situatie nog niet met trainer Mauricio Pochettino. "Het is natuurlijk de eerste keer dat ik met hem werk. Het seizoen is twee maanden onderweg en deze situatie duurt nu nog geen maand. Daarom is het moeilijk om te zeggen of hij op die manier werkt of niet."

Bondscoach Louis van Gaal houdt vertrouwen in Wijnaldum en laat hem, na een schorsing vrijdag tegen Letland, tegen Gibraltar terugkeren in het basiselftal. Het lukte Oranje tegen Letland, met Guus Til als vervanger van Wijnaldum, niet om veel openingen en kansen te creëren. "We verwachten tegen Gibraltar ongeveer hetzelfde. Zij zullen ook met elf spelers achter de bal staan. We gaan er vanuit dat wij de bal heel veel hebben en dat zij het veld heel klein maken. Dat betekent dat we bijna geen ruimtes gaan krijgen", aldus Wijnaldum. "We hebben natuurlijk wel een plan, hoe we willen spelen. Ik weet wat de trainer verwacht van de spelers op het middenveld."

Meer uit Voetbal

Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

30 minuten geleden
PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

41 minuten geleden
PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

47 minuten geleden
PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

53 minuten geleden
Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

2 uur geleden
Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

3 uur geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

3 uur geleden