Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijnaldum vertrekt door erehaag bij Liverpool

Wijnaldum vertrekt door erehaag bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Georginio Wijnaldum heeft zijn laatste wedstrijd voor Liverpool gespeeld. De 30-jarige middenvelder bevestigde na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Crystal Palace (2-0) dat hij na vijf jaar de 'Reds' verlaat. Wijnaldum, die transfervrij is en dus de clubs voor het uitzoeken heeft, zei dat hij nog geen contract voor volgend seizoen heeft getekend.

"Ik vecht tegen de tranen, de mensen in Liverpool hebben me vijf jaar lang zoveel liefde gegeven", zei de international van Oranje, die in de 77e minuut een publiekswissel kreeg op Anfield. Manager Jürgen Klopp sloot Wijnaldum aan de zijlijn even in de armen, waarna hij op de tribune werd omhelsd door Virgil van Dijk. Na afloop vormden de spelers van Liverpool een erehaag voor de Rotterdammer, die op het veld een afbeelding kreeg van 'The Champions Wall', waarop alle prijzen staan die Liverpool heeft gewonnen.

"Ik ga de mensen hier enorm missen. Ik had nog graag jaren voor deze club gespeeld, maar helaas is het anders gelopen. Ik ga een nieuw avontuur starten. Maar nee, ik heb nog nergens getekend", aldus de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United, die met Liverpool onder meer landskampioen werd en de Champions League won. Wijnaldum wordt al geruime tijd in verband gebracht met FC Barcelona, de club van trainer Ronald Koeman en Oranje-international Frenkie de Jong, maar hij zou ook in beeld zijn bij Bayern München.

"Iedere club die geïnteresseerd is in 'Gini', moet mij bellen", zei manager Jürgen Klopp van Liverpool. "En dan nemen ze hem zeker, want ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over wat hij hier heeft gedaan. Het is ongelooflijk. Hij was niet alleen altijd beschikbaar, hij speelde ook bijna altijd heel, heel goed. Het is niet altijd spectaculair, maar hij snapt het spelletje. En hij heeft een paar enorm belangrijke goals voor ons gemaakt."

Meer uit Voetbal

Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

25 minuten geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

27 minuten geleden
De Jong hoopt topscorerstitel dit keer niet te hoeven delen

EINDHOVEN (ANP) - Luuk de Jong heeft, naast de aanstaande landstitel met PSV, nog iets om voor te spelen. De spits van de Eindhovenaren is voorlopig topscorer van de Eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis van AZ. Beide spelers scoorden tot dusverre 27 keer.

46 minuten geleden
Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

56 minuten geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

1 uur geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

1 uur geleden
PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

1 uur geleden