Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Georginio Wijnaldum vervolgt zijn voetbalcarrière bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft een contract voor drie jaar ondertekend in Parijs. Wijnaldum leek lang op weg naar FC Barcelona, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan PSG.

"Mijn contract bij PSG betekent een nieuwe uitdaging voor mij", zei Wijnaldum na het tekenen van zijn verbintenis tot de zomer van 2024. "Ik sluit me aan bij een van de beste clubs van Europa en ik wil me volledig inzetten om de ambitieuze plannen waar te maken. Paris Saint-Germain heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik ben ervan overtuigd dat we samen met onze supporters nog verder en hoger kunnen rijken."

De Rotterdammer, op het EK bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder van het Nederlands elftal, had als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken. Het contract van Wijnaldum bij Liverpool liep af en werd niet verlengd, tot teleurstelling van de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United. De middenvelder speelde vijf jaar voor de 'Reds', waarmee hij in 2019 de Champions League won en een jaar later kampioen van Engeland werd.

Barcelona

"Ik ga dat nog wel eens uitleggen, maar het is niet zo dat het alleen van mij af komt", zei Wijnaldum over zijn vertrek bij Liverpool. "Ik heb niet voor niets besloten om geen nieuw contract te tekenen. Ik heb het mijn ploeggenoten van Liverpool wel uitgelegd. Zij begrijpen me helemaal."

Trainer Ronald Koeman wilde Wijnaldum graag naar Barcelona halen. Het management van de Oranje-international werd onlangs ook in Catalonië gesignaleerd voor gesprekken met de leiding van de Spaanse club. Paris Saint-Germain handelde echter doortastender en wist Wijnaldum te overtuigen naar Parijs te komen. Trainer Mauricio Pochettino is al geruime tijd gecharmeerd van de dynamische middenvelder. Pochettino probeerde eerder als coach van Tottenham Hotspur al om Wijnaldum te halen.

Mitchel Bakker

Wijnaldum gaat nu bij PSG samenspelen met onder anderen Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt ook voor de Franse topclub, die afgelopen seizoen als landskampioen werd onttroond door Lille. In de Champions League werd de ploeg van Pochettino in de halve finales uitgeschakeld door Manchester City.

Wijnaldum bereidt zich momenteel met Oranje voor op het EK. Zondag is Oekraïne in Amsterdam de eerste tegenstander.

Meer uit Voetbal

Roda-coach Sibum geloofde er niet meer in na tweede treffer NAC

KERKRADE (ANP) - Trainer Bas Sibum wist bij de 2-0 van NAC Breda aan het begin van de tweede helft dat het klaar was in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Als zij die 2-0 binnenschieten is dat een behoorlijke tik", zei de coach na de 5-0-nederlaag bij ESPN. "Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen."

1 uur geleden
Van de Donk en Egurrola pakken met Lyon landstitel in Frankrijk

LYON (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met hun club Olympique Lyon de finale om het Franse voetbalkampioenschap gewonnen. Paris Saint-Germain werd met 2-1 verslagen, waardoor de zeventiende landstitel werd behaald.

1 uur geleden
Southampton tegen Leeds United in finale play-offs voor promotie

SOUTHAMPTON (ANP) - Southampton neemt het op 26 mei op Wembley tegen Leeds United op voor een plek in de Premier League. De ploeg won in het eigen St. Mary's Stadium met 3-1 van West Bromwich Albion. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd.

1 uur geleden
Fiorentina slaat aanval van Napoli op achtste plek af

FLORENCE (ANP) - Fiorentina heeft in de Serie A de aanval van Napoli op de achtste plaats afgeslagen. De finalist van de Conference League speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. Napoli won voor het laatst op 7 april een competitiewedstrijd.

1 uur geleden
NAC Breda door in play-offs na opnieuw ruime zege op Roda JC

KERKRADE (ANP) - NAC Breda heeft ten koste van Roda JC de volgende ronde van de play-offs om promotie bereikt. De Bredanaars van coach Jean-Paul van Gastel versloegen Roda met 5-0 in de tweede wedstrijd in Kerkrade die twee keer werd stilgelegd na het gooien van bekers op het veld. NAC had de eerste wedstrijd in eigen huis al met 3-1 gewonnen.

2 uur geleden
Roda JC - NAC Breda voor tweede keer stilgelegd na gooien bekers

KERKRADE (ANP) - De wedstrijd in de play-offs voor promotie tussen Roda JC en NAC Breda is vrijdagavond voor de tweede keer stilgelegd omdat er door supporters bekers op het veld zijn gegooid.

2 uur geleden
Verdediger Tete gaat vijfde seizoen in bij Fulham

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalclub Fulham heeft de optie in het contract van Kenny Tete gelicht, waardoor de 28-jarige verdediger nu tot de zomer van 2025 verbonden is aan de Londenaren.

6 uur geleden