Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijnaldum mist halve finale WK voor clubs

Wijnaldum mist halve finale WK voor clubs

DOHA (ANP) - Georginio Wijnaldum moet de halve finale van het WK voor clubs aan zich voorbij laten. De middenvelder van Liverpool is niet voldoende hersteld van de spierblessure die hij zaterdag opliep in de moeizaam gewonnen competitiewedstrijd tegen Watford (2-0). Wijnaldum moest zich na bijna een uur spelen laten vervangen.

De 29-jarige Rotterdammer vloog desondanks een dag later met negentien ploeggenoten naar Qatar, waar de continentale kampioenen elkaar treffen op het WK. Liverpool, de winnaar van de Champions League, neemt het woensdag op tegen Monterrey. De Mexicaanse club won de Champions League van de Concacaf, de bond voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Bij Monterrey ontbreekt de geblesseerde spits Vincent Janssen.

"De blessure van 'Gini' was niet zo erg als we aanvankelijk dachten", zegt trainer Jürgen Klopp. "We hebben hem dus meegenomen, zodat hij hier bij ons eerst kan herstellen. We bekijken zijn situatie van dag tot dag, maar hij is er woensdag in ieder geval niet bij."

Gesplitste selectie

Virgil van Dijk ontbrak maandag ook op de training van Liverpool in Qatar. De verdediger deed uit voorzorg alleen wat individuele hersteloefeningen in een sportschool. "Virgil is in orde", aldus Klopp. "We laten iedereen op z'n eigen manier herstellen. Hij trainde niet mee, maar hij kan spelen. Op Wijnaldum na is iedereen inzetbaar."

Klopp heeft zijn selectie in tweeën gesplitst, omdat dinsdagavond in eigen land ook een wedstrijd om de League Cup tegen Aston Villa op het programma staat. De Nederlandse tieners Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg zullen dan in actie komen. Mogelijk vliegen ze daarna naar Qatar. Klopp heeft de verdedigers vanwege de nodige blessures nog op de spelerslijst voor het WK gezet.

Meer uit Voetbal

Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

1 uur geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

3 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

3 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

3 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

3 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

4 uur geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

4 uur geleden