Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wijnaldum geniet van zijn terugkeer bij het Nederlands elftal

Wijnaldum geniet van zijn terugkeer bij het Nederlands elftal

ZEIST (ANP) - Met een grote glimlach meldde Georginio Wijnaldum zich dinsdag voor de tweede training van het Nederlands elftal voor de komende duels met Frankrijk en Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Het is goed om terug te zijn", zei de middenvelder. "Ik ben zoals altijd goed ontvangen. Het is hier altijd perfect geregeld."

De 32-jarige Wijnaldum voetbalde op 29 maart vorig jaar zijn laatste interland tegen Duitsland. Vervolgens passeerde Louis van Gaal hem voor vier duels in de Nations League. "Hij levert de laatste tijd te weinig bij Oranje", verklaarde de inmiddels vertrokken bondscoach. "Daarom heb ik Guus Til opgeroepen. Hij levert wel."

Wijnaldum besloot vorig jaar afscheid te nemen van Paris Saint-Germain, waar hij weinig speeltijd kreeg. In het shirt van AS Roma wilde hij zich in de selectie van Oranje voor het WK in Qatar spelen. Dat mislukte. Want de 86-voudig international, goed voor 26 doelpunten, brak op een training een scheenbeen. "Ik ben daar twee dagen goed ziek van geweest", weet Wijnaldum. "Maar gek genoeg is het daarna geweldig geweest. Ik heb een heel leuke revalidatie gehad. Dit zal wel raar klinken. Maar na twee dagen was ik zo positief en daarna is het heel leuk en interessant geweest. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen. Ik heb gezien dat er meer in me zit dan ik dacht. Als voetballer horen blessures erbij en je ziet ook dat er meer dan alleen voetbal is. Ik heb vooral hard getraind en ben blij dat ik weer op het veld sta."

Succesvol duo

Wijnaldum is nog maar net hersteld van zijn blessure, maar bondscoach Ronald Koeman heeft hem meteen weer bij het Nederlands elftal gehaald. De opvolger van Van Gaal is niet vergeten hoe Wijnaldum en Memphis Depay een succesvol duo vormden tijdens zijn eerste periode als bondscoach. "Natuurlijk ging dat goed", reageerde Wijnaldum. "Maar het gaat niet om Depay en Wijnaldum. We moeten met z'n allen een succesvol team vormen."

Het zou goed kunnen dat Wijnaldum vrijdag in de uitwedstrijd tegen Frankrijk als basisspeler zijn rentree bij Oranje viert. De Rotterdammer keert maandag even terug in De Kuip voor het thuisduel met Gibraltar. Op 13 april staat de uitwedstrijd van AS Roma tegen zijn oude club Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League op het programma. "Ik vind dat geen fijne loting", zei Wijnaldum. "Feyenoord is de club die ik steun. Ik hoop altijd dat ze winnen Maar wie weet wordt het toch best mooi, al vonden sommige fans van Feyenoord het niet leuk dat ik naar PSV ging."

Meer uit Voetbal

Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

3 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

6 uur geleden
De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

7 uur geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

8 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

11 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

11 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

12 uur geleden