Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenster Van Vleuten dacht dat ze had gewonnen

Wielrenster Van Vleuten dacht dat ze had gewonnen

FUJI SPEEDWAY (ANP) - Wielrenster Annemiek van Vleuten dacht dat ze zondag goud had gewonnen bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen. De Nederlandse wist niet dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer nog voor haar reed, zei de Nederlandse na afloop. Dat verklaarde ook waarom ze zo blij over de finish. Goud was namelijk het doel voor de 38-jarige renster.

"Ik wist het niet, ik zat blijkbaar fout", aldus Van Vleuten, die in een eerste reactie nog niet kon vertellen waar het in de communicatie precies mis was gegaan. "ik heb gemengde gevoelens", vervolgde Van Vleuten. "Ik ben trots op mijn olympische medaille, want die had ik nog niet. Ik heb een goede race gereden. Iedereen keek naar ons als Nederlands team. Dan is het best lastig."

Anna van der Breggen, die vijf jaar geleden olympisch goud won en nu als vijftiende eindigde, legde bij de NOS uit waar het mis was gegaan. "Dit is eigenlijk de enige wedstrijd waar we zonder communicatie, zonder oortjes, rijden. We pakten wat rensters terug en voor ons idee reden we voor de winst. Maar dat was dus niet zo. Eigenlijk zou je moeten gaan tellen hoeveel er terugkomen", zei ze. "Aan meerdere kanten was het verwarrend. We kunnen naar de ploegwagen voor de informatie en dat gebeurt ook. Maar in de finale doe je dat niet meer."

De zege van Kiesenhofer kwam voor iedereen als een verrassing, ook voor Van der Breggen. "Ik ken haar eigenlijk niet. Dat hebben we wel onderschat, ja. Maar in hoeverre kun je het fout doen als je iemand niet kent? Het is een mooie zilveren medaille voor Annemiek. Ik denk dat ze er van zal gaan genieten, maar het is natuurlijk best wel zuur. Het resultaat is gewoon jammer, daar baal ik van."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

5 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

7 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

8 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

10 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

10 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

11 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

12 uur geleden