Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenster Van der Breggen neemt telkens afscheid tot de Spelen

Wielrenster Van der Breggen neemt telkens afscheid tot de Spelen

OUDENAARDE (ANP) - Anna van der Breggen start zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad in de wetenschap dat het de laatste keer is dat ze de Belgische openingskoers rijdt. "Ik zal zeker niet continu eraan denken, maar misschien is het ook wel een extra motivatie", zei de wereldkampioene dinsdag bij de teampresentatie van SD Worx, de opvolger van het succesvolle Boels-Dolmans. Haar hoofddoel: de Olympische Spelen van Tokio.

Van der Breggen keek in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde vooruit naar haar laatste maanden als wielrenster. Na de Spelen gaat de 30-jarige renster verder als ploegleider, zo kondigde ze in mei al aan. "Dit seizoen zijn de Olympische Spelen het belangrijkst. Maar eigenlijk geldt dat voor mij voor alle grote koersen. Vooral omdat ik me telkens zal realiseren dat het de laatste keer is dat ik ergens rijd. Dat houdt ook in dat je nooit kunt denken: volgend jaar komt er weer een kans. Je kunt het niet meer overdoen."

De olympisch kampioene van 2016 heeft een imposante erelijst bij elkaar gefietst met vrijwel alleen maar grote koersen. Zo werd ze twee keer wereldkampioen op de weg, met afgelopen jaar ook winst op de individuele tijdrit, won ze zes keer de Waalse Pijl, twee keer Luik-Bastenaken-Luik en drie keer de Ronde van Italië.

Ondanks al die ervaring is ze toch weer benieuwd wat het nieuwe seizoen brengt. "Met een qua naam nieuwe ploeg, met een paar nieuwe ploeggenotes. Het is altijd weer spannend hoe je uit de winter komt. We hebben in ieder geval een goed trainingskamp gehad in Spanje."

Ook Chantal Blaak neemt afscheid, zij het pas volgend voorjaar. De Omloop Het Nieuwsblad won ze al eens, in 2019. "De voorjaarsklassiekers zijn mijn ding. Ik kijk vooral uit naar Parijs-Roubaix, de eerste keer dat de vrouwen er rijden. Ik wil er in de finale bij zijn."

Ploegleider Danny Stam zal langzaam gaan verjongen, in de wetenschap dat ook de Belgische Jolien D'Hoore het na dit seizoen voor gezien houdt. Onder anderen de 24-jarige Demi Vollering kwam over van Parkhotel Valkenburg. "We kijken vooruit", zei Stam. "Jonge rensters krijgen de tijd om zich verder te ontwikkelen."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden