Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenster Van Anrooij ook op de weg richting de wereldtop

Wielrenster Van Anrooij ook op de weg richting de wereldtop

VILT (ANP) - In de schaduw van winnares Demi Vollering finishte Shirin van Anrooij zondag als derde in de Amstel Gold Race. De pas 21-jarige Zeeuwse van Trek-Segafredo putte er vertrouwen uit voor de komende Ardenner klassiekers. In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik finishte ze vorig jaar al bij de beste twintig. "Ik keek al uit naar deze koersen en nu nog meer", vertelde ze na haar podiumplaats in de Nederlandse wielerklassieker.

Van Anrooij veroverde begin februari de wereldtitel veldrijden bij de beloften, nam even rust en reed half maart met Nokere Koerse haar eerste wegkoers. De Gold Race was haar zevende optreden op de weg dit jaar. Slechts twee keer eindigde ze niet bij de eerste tien, met winst in de WorldTour-wedstrijd Trofeo Alfredo Binda als hoogtepunt.

In de Gold Race reed ze vooral in dienst van de Italiaanse Elisa Longo Borghini, maar die bleek niet de benen te hebben voor een hoofdrol. "Omdat Elisa niet meekon, mocht ik op de Cauberg vol doortrekken en kon ik hier sprinten om de tweede plek." De Belgische Lotte Kopecky, ploeggenote van de eerder ontsnapte Vollering bij SD Worx, was net te snel voor Van Anrooij. "Echt, dit had ik nooit verwacht, ik hoopte op een klassering in de top 10."

Vorm

Van Anrooij is al lang geen veldrijdster meer die 'de weg' erbij doet. Vorig jaar was ze de beste jongere in de Tour de France, waarin ze in het klassement als veertiende eindigde. Ook werd ze Europees kampioene bij de beloften, zowel in de wegrace als de individuele tijdrit. En dit jaar was er tussen alle ereplaatsen de winst in Italië. Na een solo won ze de Trofeo Alfredo Binda. De uit het Zeeuwse Kapelle afkomstige renster was verguld met haar eerste profzege. "En dat in zo'n mooie koers, een van mijn favoriete wedstrijden."

Het geeft haar vertrouwen voor de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag). "De vorm is goed, ik moet nu alleen goed zien te herstellen van deze inspanning. Nu wil ik ook daar een rol spelen en ervoor zorgen dat we met de ploeg goed presteren. We weten hoe moeilijk het is om SD Worx uit te dagen in de voorjaarsklassiekers, maar wij vormen met Trek-Segafredo ook een sterk blok. Voor mij is elke koers een kans om beter te worden, om een stap te maken."

Meer uit Sport

Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

10 minuten geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

1 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

1 uur geleden
Ganna klopt Pogacar nu wel in tijdrit van Giro d'Italia

DESENZANO DEL GARDA (ANP) - Filippo Ganna heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Ineos Grenadiers was de snelste in een vlakke tijdrit over ruim 31 kilometer, van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda.

3 uur geleden
Verstappen verovert dit seizoen voor zevende keer op rij de pole

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft voor de zevende keer op rij dit seizoen de pole veroverd. De regerend wereldkampioen in de Red Bull was met 1.14,746 de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 en troefde daarmee de McLaren-coureurs Oscar Piastri uit Australië en de Brit Lando Norris af.

3 uur geleden
Sprinter Groenewegen geklopt in Veenendaal door Noor Gudmestad

VEENENDAAL (ANP) - Wielrenner Dylan Groenewegen is er niet in geslaagd voor de zesde keer de eendagswedstrijd Veenendaal-Veenendaal te winnen. De sprinter van Team Jayco AlUla werd na 171,6 kilometer derde in de massasprint. De zege ging naar de Noor Tord Gudmestad van Uno-X Mobility. Groenewegen moest ook de Belg Simon Dehairs voor laten gaan.

3 uur geleden
Wiebes sprint met overmacht naar ritzege in Burgos

MELGAR DE FERNAMENTAL (ANP) - Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike van der Duin achter zich. In de groep vond er anderhalve kilometer voor de streep nog een massale valpartij plaats.

5 uur geleden