Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenners Lotto Soudal leveren deel salaris in

Wielrenners Lotto Soudal leveren deel salaris in

BRUSSEL (ANP) - De wielrenners van het UCI WorldTeam Lotto Soudal leveren een deel van hun salaris in. Dit om de Belgische ploeg de kans te geven de crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus financieel te doorstaan. Het gaat om 27 renners en ze doen dit tot er weer gekoerst wordt.

Het voltallige teammanagement en administratief personeel hebben zich bij de actie aangesloten.

Lotto Soudal liet verder weten dat de overige 25 personeelsleden noodgedwongen voorlopig werkeloos worden. Zij kunnen terugvallen op een regeling in Belgiƫ voor mensen die tijdelijk hun baan kwijtraken, meldt de ploeg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Sportdeelname kinderen dramatisch gedaald door coronacrisis

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft geleid tot een enorme terugval in het aantal kinderen dat aan sport doet. Waar in april 2019 nog 85 procent van de 5- tot 12-jarigen nog wekelijks aan sport deed, was dat dit jaar in dezelfde maand nog slechts 35 procent. Dat vertelde NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg donderdag bij de presentatie van het rapport 'Zo sport Nederland, Trends en ontwikkelingen in sportdeelname (2013-2019)'.

32 minuten geleden
Pinot tot 2023 bij wielerploeg Groupama-FDJ

PARIJS (ANP) - Thibaut Pinot heeft zijn contract bij wielerploeg Groupama-FDJ verlengd tot en met 2023. De 30-jarige kopman maakte in 2010 zijn debuut bij de Franse ploeg en reed nooit voor een ander team.

42 minuten geleden
EK turnen voor mannen en vrouwen naar december verplaatst

LAUSANNE (ANP) - De Europese kampioenschappen turnen zijn verplaatst naar december. De EK voor mannen vinden van 9 tot en met 13 december plaats, het toernooi voor vrouwen duurt van 17 tot en met 20 december. Beide toernooien worden gehouden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

1 uur geleden
Americanfootballspeler doneert miljoen voor opleiding politie

DALLAS (ANP) - Dak Prescott, Americanfootballspeler bij Dallas Cowboys, gaat 1 miljoen dollar doneren aan de politieopleiding. De zwarte quarterback hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het gevecht tegen racisme.

3 uur geleden
'NBA wil seizoen afmaken met 22 van de 30 teams'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft het idee het lopende seizoen af te maken met slechts 22 van de 30 teams. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Volgens ingewijden vaardigt de Western Conference 13 ploegen af, de Eastern Conference 9. Normaal gesproken doen er 16 teams mee aan de play-offs.

4 uur geleden
Teambaas Wolff ziet zich wel bij Mercedes blijven

WENEN (ANP) - Teambaas Toto Wolff ziet zich nog wel even bij de Formule 1-stal van Mercedes blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog wel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons in deze sport", zei de Oostenrijker. "Eerst ga ik echter nog heel goed bij mezelf na of ik wel zeker weet dat ik dit ook wil. Het is nog te vroeg voor een beslissing. Maar mijn intentie is doorgaan."

15 uur geleden
Teambaas Wolff: Vettel nog geen topkandidaat voor Mercedes

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse autocoureur Sebastian Vettel is nog geen topkandidaat voor de ploeg van Mercedes voor volgend seizoen in de Formule 1. Teambaas Toto Wolff van de beste formatie in de koningsklasse van de autosport sluit de komst van de viervoudig wereldkampioen niet uit maar omschrijft hem liever als een outsider.

19 uur geleden