Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Wesley Kreder stopt na hartaanval

Wielrenner Wesley Kreder stopt na hartaanval

PARIJS (ANP) - Wesley Kreder heeft zijn carrière als profwielrenner per direct beëindigd. De 32-jarige wielrenner van Cofidis werd eind augustus getroffen door een hartaanval. Zijn Franse ploeg maakte maandag bekend dat Kreder stopt.

Kreder kreeg in de nacht van 28 op 29 augustus een hartaanval waarna zijn vrouw en schoonouders hem eerste hulp verleenden. Hij werd met spoed overgebracht naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven waar een ontsteking van de hartspier werd geconstateerd. Hij verbleef ruim een week in het ziekenhuis en mocht op 6 september huiswaarts keren.

"Na de hartaanval die ik kreeg, zei ik tegen mezelf dat ik kon terugkeren op het hoogste niveau en kon koersen", zegt Kreder. "Maar mijn arts verzekerde mij dat stoppen de verstandigste oplossing was. Ik ken de offers en de conditie die nodig is om op het hoogste niveau te presteren en dat is niet verenigbaar met wat ik heb gehad. De beslissing was niet gemakkelijk, maar als ik naar mijn kinderen en mijn familie kijk, weet ik dat ik heb gedaan wat moest gebeuren."

Kreder reed sinds 2022 voor Cofidis. Daarvoor kwam hij uit voor ploegen als Intermarché-Wanty-Gobert, Roompot en Vacansoleil. Hij boekte twee overwinningen, de Ronde van de Vendée in 2012 en een rit in de ZLM Tour in 2016. Kreder reed twee keer de Giro d'Italia en een keer de Vuelta. "Ik heb een mooie carrière gehad, ik wil het positieve onthouden", zei hij. "Ik richt me nu op mijn vrouw en kinderen. Ik hoop dat mijn verhaal een les is dat het leven te kort is om er niet van te houden. En ik zal proberen daar gebruik van te maken."

Meer uit Sport

Niet fitte tennisser Medvedev meldt zich af voor Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Daniil Medvedev heeft zich teruggetrokken voor het grastoernooi van Rosmalen. De 28-jarige Rus is niet ongeschonden uit het toernooi van Roland Garros gekomen. Dat meldt de organisatie van het Libéma Open woensdag.

3 uur geleden
Verstappen wil voortbouwen op 'succesvolle samenwerking' Pérez

MONTREAL (ANP) - Max Verstappen is blij met de contractverlenging van Sergio Pérez, zijn teamgenoot bij Red Bull Racing. De Mexicaanse coureur tekende dinsdag bij tot en met 2026. "Het is geweldig nieuws en ik ben blij dat ik de succesvolle samenwerking die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kan voortzetten", zei de wereldkampioen.

3 uur geleden
Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen niet naar Spelen in Parijs

OSTRAVA (ANP) - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan niet naar de Olympische Spelen in Parijs. Het duo, dat brons won op de Spelen van 2016, greep naast de laatste kans op het Elite 16-toernooi in Ostrava. Het team Stefan Boermans en Yorick de Groot en het duo Steven van de Velde en Matthew Immers zijn daardoor zeker van een ticket voor Parijs.

4 uur geleden
Atletiektalent Laros hoeft niet te pieken op EK in olympisch jaar

ARNHEM (ANP) - Niels Laros vindt het zelf ook raar klinken als hij zegt dat de komende Europese kampioenschappen atletiek in Rome niet echt belangrijk voor hem zijn. "Er zijn atleten die een prijs op de EK belangrijk vinden, maar voor mij is dat deze zomer niet zo. Ik stel andere prioriteiten", zegt het 19-jarige hardlooptalent in aanloop naar de titelstrijd. "Het is een olympisch jaar, dus vind ik het logisch dat ik wil pieken op de Spelen. Als ik daardoor niet op mijn best ben op de EK, dan is dat maar zo."

7 uur geleden
Alcaraz na zege op Tsitsipas in halve finale in Parijs

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft voor het tweede jaar op rij de halve finale van Roland Garros gehaald. De als derde geplaatste Spanjaard versloeg in drie sets de Griek Stefanos Tsitsipas: 6-3 7-6 (3) 6-4.

15 uur geleden
Cricketers beginnen WK T20 met zege op Nepal

DALLAS (ANP) - De Nederlandse cricketers zijn het WK T20 in de Verenigde Staten en het Caribisch gebied begonnen met een zege op Nepal. De ploeg van bondscoach Ryan Cook versloeg Nepal met een score van 109/4-106 all out.

16 uur geleden
Wielrenner Stannard met terugwerkende kracht vier jaar geschorst

AIGLE (ANP/BELGA) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft wielrenner Robert Stannard een schorsing van vier jaar opgelegd. De UCI concludeert uit afwijkingen in het biologisch paspoort van de 25-jarige Australiër uit 2018 en 2019 dat hij doping moet hebben gebruikt. Stannard krijgt ook een boete van ongeveer 70 procent van zijn salarissen in 2018 en 2019.

18 uur geleden