Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Van den Berg moet rust nemen na flauwvallen op fiets

Wielrenner Van den Berg moet rust nemen na flauwvallen op fiets

PARIJS (ANP) - Wielrenner Lars van den Berg moet zeker drie maanden rust houden nadat hij eind vorige maand even buiten bewustzijn was geraakt tijdens de Faun-Ardèche Classic. In een korte mededeling via zijn ploeg Groupama-FDJ laat de 25-jarige Nederlander weten dat hij zich goed voelt. "Ik moet nu gewoon even geduld hebben en mijn rust pakken."

Van den Berg raakte op 24 februari op de fiets even buiten bewustzijn en kwam vervolgens ten val. Een dag later gaf de geboren Utrechter al aan zich goed te voelen, maar hij was sindsdien nog wel in afwachting van de medische onderzoeken. Die hebben nu uitgewezen dat een rustperiode nodig is, maar verder wordt niet duidelijk waar Van den Berg last van had.

Via het X-account van zijn Franse ploeg laat de Nederlander nog wel weten dat hij "goed wordt bijgestaan" door zijn dierbaren, familie en team.

Meer uit Sport

Evenepoel maakt twee maanden na zware val rentree in peloton

BRUSSEL (ANP) - De Belg Remco Evenepoel maakt komende week in het Critérium du Dauphiné zijn rentree in het wielerpeloton. De renner van Soudal - Quick-Step liep begin vorige maand sleutelbeen- en schouderbladbreuken op bij een massale valpartij in de Ronde van Baskenland. De oud-wereldkampioen gebruikt de Franse rittenkoers vooral om ritme op te doen richting de Tour de France en gaat niet voor een goed klassement.

1 uur geleden
Bokser Fury gaat in december voor revanche op wereldkampioen Oesik

RIYAD (ANP) - Boksers Tyson Fury en Oleksandr Oesik nemen het op 21 december weer tegen elkaar op in een herhaling van hun confrontatie van eerder deze maand. Toen trok de Oekraïner Oesik ook de laatste wereldtitel in het zwaargewicht naar zich toe. Het gevecht is wederom in het Saudische Riyad, zo maakte organisator Turki Alalshikh bekend via X.

2 uur geleden
Uitgesloten bond IBA geeft boksers bonus bij olympisch succes

LAUSANNE (ANP) - Ook boksers kunnen deze zomer rekenen op een extra financiële bonus bij olympisch succes. Na atletiekfederatie World Athletics gaat ook de internationale boksbond IBA over tot deze stap, terwijl de IBA van het Internationaal Olympisch Comité niet het olympisch bokstoernooi mag organiseren om langdurige zorgen over bestuurskwesties. Toch ziet de IBA kans om de bonussen uit te keren.

3 uur geleden
Belgische tennisser Goffin klaagt over sfeer op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Belgische tennisser David Goffin heeft zijn beklag gedaan over het gedrag van Franse tennisfans op Roland Garros. De 33-jarige Goffin gaf aan dat hij tijdens zijn duel met de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard voortdurend beledigd werd en zelfs kauwgum naar zijn hoofd kreeg gegooid.

6 uur geleden
Griekspoor schrok van uitspraken Van de Zandschulp en wil helpen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor is geschrokken van de uitspraken van Botic van de Zandschulp, die maandagavond aangaf te twijfelen over het voortzetten van zijn tennisloopbaan. Griekspoor is bereid zijn teamgenoot uit het Daviscup-team te helpen.

6 uur geleden
Djokovic voelt zich op Roland Garros beter dan afgelopen weken

PARIJS (ANP/AFP) - Novak Djokovic voelt zich op Roland Garros in de jacht op zijn 25e grandslamtitel beter dan de afgelopen weken. Dat zei de 37-jarige Serviër na zijn zege in de eerste ronde op de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard was toegelaten (6-4 7-6 (3) 6-4). "Het gaat de goede kant op, maar dit is pas één wedstrijd. Ik wil nog niet te uitbundig zijn", zei de titelverdediger in Parijs.

7 uur geleden
Basketballers Dallas Mavericks missen eerste kans op finale NBA

DALLAS (ANP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben hun laatste kans gegrepen om nog zicht te houden op de finale om het landskampioenschap in de NBA. De nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Western Conference won het vierde duel in de best of seven-serie tegen Dallas Mavericks met 105-100, pas de eerste zege in de serie. Anthony Edwards van de Timberwolves was topscorer met 29 punten.

7 uur geleden