Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Van Aert meteen oppermachtig bij rentree in de modder

Wielrenner Van Aert meteen oppermachtig bij rentree in de modder

BOOM (ANP) - Wout van Aert heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn eerste overwinning te boeken in dit veldritseizoen. De succesvolle wielrenner van Jumbo-Visma maakte zijn rentree in de modder in de Superprestigecross van Boom en won meteen. Dat deed Van Aert, gehuld in de Belgische kampioenstrui, met overmacht.

De drievoudig wereldkampioen reed al vroeg in de wedstrijd weg bij zijn concurrenten van wie zijn landgenoot Toon Aerts nog het langst in zijn buurt bleef. Van Aerts voorsprong liep op naar meer dan 2 minuten zodat hij zich zelfs een val in de voorlaatste ronde kon permitteren. Aerts bereikte op 1.40 als tweede de finish. De Nederlander Lars van der Haar finishte als derde, klassementsleider Eli Iserbyt uit België werd vierde.

Van Aert nam in de tweede ronde op een bemodderde helling fietsend afstand van Aerts. Die bleef kort erna wel op de fiets waar Van Aert juist te voet ging, maar verloor de aansluiting na een val. "Dit had ik totaal niet verwacht", zei Van Aert over zijn overmacht in de modder van Boom. "Ik voelde bij de start wel dat ik goed was en kon snel opschuiven. Ik heb niet gezien dat Toon viel, maar ik merkte wel dat ik opeens een groot gat had. Ik had gedacht samen met Toon het verschil te maken."

Vermoeidheid

De vermoeidheid speelde een rol bij de val in de voorlaatste ronde, erkende hij. "Maar het kwam ook wel een beetje door concentratieverlies." Volgende week wacht Van Aert in de wereldbekercross van het Italiaanse Val di Sole vrijwel zeker een besneeuwd parcours. "Ik ben benieuwd. Ik ben nooit zo'n sneeuwkoning geweest. We gaan het zien."

Het duurt nog twee weken voordat Mathieu van der Poel zijn rentree maakt. De wereldkampioen komt op 18 december in Rucphen voor het eerst uit in de cross, op tweede kerstdag treft hij voor het eerst zijn eeuwige rivaal Van Aert in de wereldbekercross van Dendermonde.

Pim Ronhaar, vorige week verrassend derde in de wereldbekercross van Besançon, werd ditmaal vijfde.

Meer uit Sport

Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

25 minuten geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

1 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

6 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

10 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

11 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

13 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

15 uur geleden