Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Van Aert klopt Van der Poel in E3 Saxo Classic

Wielrenner Van Aert klopt Van der Poel in E3 Saxo Classic

HARELBEKE (ANP) - Wout van Aert heeft Jumbo-Visma opnieuw de zege bezorgd in de E3 Saxo Classic. De 28-jarige Belg troefde na 204,1 kilometer in Harelbeke Mathieu van der Poel en de Sloveen Tadej Pogacar af. Van Aert won de Belgische eendagswedstrijd vorig jaar ook al.

Voor Van Aert is het de eerste zege op de weg in 2023. De Belg van Jumbo-Visma begon zijn wegseizoen pas in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico en moest in Milaan - Sanremo afgelopen zaterdag genoegen nemen met de derde plaats achter winnaar Van der Poel en de Italiaan Filippo Ganna.

Van der Poel opende de finale al vroeg met een forse versnelling op de Taaienberg. Met alleen Van Aert in het wiel achterhaalde hij de koplopers en reed hard door. Toen het even stilviel vormde zich een grote eerste groep met onder anderen ook Pogacar. Van der Poels Deense ploeggenoot Søren Kragh Andersen demarreerde daarna en kreeg de Belg Nathan van Hooydonck (Jumbo-Visma) en de Sloveen Matej Mohoric mee.

Lange sprint

Op de Stationsberg plaatste Van der Poel zijn tweede aanval en het was weer Van Aert die reageerde. Het tweetal reed naar de drie koplopers en ook Pogacar kon aansluiten. De groep van zes pakte al snel een voorsprong van meer dan een halve minuut. Na de beklimming van de Paterberg bleven alleen Pogacar, Van Aert en Van der Poel voorin over. Zij hadden al snel een minuut voorsprong op de achtervolgers.

Dylan van Baarle moest na een valpartij op de Stationsberg opgeven. De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad was na Belg Tiesj Benoot en de Italiaan Edoardo Affini al de derde renner van Jumbo-Visma die de koers vroegtijdig moest verlaten.

Pogacar probeerde in de finale op enkele kilometers van de streep te demarreren, maar had Van der Poel al snel op zijn wiel zitten. Het drietal maakte zich daarna op voor een sprint in Harelbeke. Van Aert maakte er een lange sprint van en liet al snel Pogacar achter. Kort voor de streep moest ook Van der Poel zich gewonnen geven.

Meer uit Sport

Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

4 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

8 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

9 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

11 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

13 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

14 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

14 uur geleden