Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Teunissen hoopt op pechvrij voorjaar

Wielrenner Teunissen hoopt op pechvrij voorjaar

ALICANTE (ANP) - Mike Teunissen zag twee jaar op rij optredens in de voorjaarsklassiekers in een teleurstelling eindigen. In 2020, toen alles wegens corona was verschoven naar het najaar, hield een knieblessure hem aan de kant. Vorig jaar liep hij bij een val tijdens een training een spierscheuring in het bovenbeen op. Weg voorjaar. "Ik hoop dat pech me nu eens bespaard blijft", vertelde de wielrenner van Jumbo-Visma bij de teampresentatie in het Spaanse Alicante.

Na zijn mislukte voorjaar haalde Teunissen (29) nog wel de Tourselectie, maar zijn hart ligt toch vooral bij het voorjaar; bij klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In 2018 eindigde hij als tweede in Dwars door Vlaanderen, in 2019 was er onder meer de zevende plaats in Parijs-Roubaix. "Maar sindsdien heb ik dus geen referentiepunt meer, want ik was er nooit bij in de klassiekers", aldus Teunissen. "Ik weet dus niet zo goed wat ik mag verwachten dit jaar. Je kunt wel goede waardes trappen in trainingen, en dat doe ik ook, maar pas in de koers zelf weet je wat je echt waard bent ten opzichte van die andere jongens. Maar ik hoop vooral op een blessurevrij voorjaar. Het was echt verschrikkelijk om de afgelopen jaren die wedstrijden op televisie te moeten kijken."

Aan het kopmanschap in het voorjaar denkt Teunissen niet. "Nee, helemaal niet. Als je iemand als Wout van Aert in de ploeg hebt, moet je daar niet mee bezig zijn. Ik wil hem in de eerste plaats ondersteunen en hem zo lang mogelijk bijstaan, tot in de finale. Een situatie zoals vorig jaar waarbij hij soms geïsoleerd zat in de finale mag niet gebeuren komend seizoen. Daarom hebben we ook de kern voor de klassiekers versterkt. Jongens zoals Tiesj Benoot, Tosh Van Der Sande en Christophe Laporte zijn echte versterkingen voor onze ploeg. Die extra jongens zorgen er ook voor dat iedereen geprikkeld is om de selectie te halen. Ik geloof er echt in dat we beter gewapend zijn in het voorjaar dan voorheen."

Teunissen won een rit in de Tour de France van 2019 en droeg twee dagen de gele leiderstrui. Zeker van een selectie in 2022 is hij niet. Er zijn nog twee plaatsen vacant in de ploeg rond Primoz Roglic. "Klopt, ik moet er nog meer voor knokken", aldus Teunissen. "Twee jaar geleden won ik weliswaar een rit in de Tour, maar dat lijkt intussen al zo lang geleden. Het is helemaal geen garantie dat ik er opnieuw bij mag zijn."

Meer uit Sport

'Opa' Hirscher kijkt uit naar rentree als profskiër

ZOETERMEER (ANP) - Marcel Hirscher kijkt uit naar zijn rentree als profskiër en is niet bang dat hij faalt. Dat zei de 35-jarige Oostenrijker, die vanaf komend seizoen voor Nederland uitkomt, tijdens zijn presentatie in SnowWorld in Zoetermeer.

1 uur geleden
Tennisster Gauff vlaggendrager Team USA naast basketballer James

PARIJS (ANP/AFP) - Tennisster Coco Gauff draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen de Amerikaanse vlag. Zij doet dat naast basketballer LeBron James, die al eerder in de week was aangewezen als vlaggendrager voor zijn land.

1 uur geleden
Canada stuurt assistent en analist weg na incident met drone

PARIJS (ANP/RTR) - Het Canadese Olympisch Comité heeft bij de Olympische Spelen in Parijs twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analist Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone. Hoofdcoach Bev Priestman heeft zich daarvoor verontschuldigd en neemt tegen Nieuw-Zeeland niet plaats op de bank.

1 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi tegen 'gevaarlijk' Angola

PARIJS (ANP) - De handbalsters openen donderdag hun olympisch toernooi tegen Angola. De kampioen van Afrika is niet te onderschatten, zegt bondscoach Per Johansson in aanloop naar het duel in Arena Paris Sud. "Een fysiek sterke ploeg, die uitgerust aan het toernooi begint. Een gevaarlijke tegenstander."

1 uur geleden
L'Équipe schat Nederland in op twaalf gouden medailles

PARIJS (ANP) - Volgens L'Équipe wint Nederland op de Olympische Spelen van Parijs twaalf gouden medailles. De Franse sportkrant heeft voor alle onderdelen van de Spelen, die vrijdag officieel beginnen, een prognose gedaan. TeamNL eindigt op de achtste plaats in het medailleklassement met twaalf keer goud, twaalf keer zilver en zeven keer brons.

2 uur geleden
Triatlete Kingma verblijft op eigen verzoek buiten olympisch dorp

PARIJS (ANP) - Triatlete Maya Kingma verblijft tijdens de Olympische Spelen in Parijs niet in het olympisch dorp bij de triatlonploeg, maar bivakkeert op eigen verzoek elders in de stad in een Airbnb. De 28-jarige sportvrouw, die enkele jaren geleden misstanden in het nationale topsportcentrum van de triatlonbond aankaartte, voelt zich nog altijd niet op haar gemak in de nabijheid van ploeggenoten en stafleden en buitengesloten.

3 uur geleden
Olympische Winterspelen in 2030 in Franse Alpen

PARIJS (ANP/DPA) - De Olympische Winterspelen van 2030 zijn in de Franse Alpen. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten op een algemene vergadering voorafgaand aan de Zomerspelen van Parijs. Het IOC gunde het bod onder de voorwaarde dat de Franse overheid en autoriteiten de uitstaande financiële en organisatorische garanties bieden.

4 uur geleden