Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Terpstra drie maanden aan de kant

Wielrenner Terpstra drie maanden aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Wielrenner Niki Terpstra kan dit seizoen mogelijk toch nog in actie komen. De 36-jarige Noord-Hollander heeft volgens de dokter van zijn Franse ploeg Total Direct Énergie tien tot twaalf weken nodig om te herstellen van z'n zware crash dinsdag tijdens de training bij een rondje om het Markermeer. Terpstra moest uitwijken voor een overstekende groep ganzen en knalde op een rotsblok.

Terpstra liep daarbij onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug op. Hij werd opgenomen op de intensive care van het VUmc in Amsterdam, maar verhuisde woensdag naar een normale afdeling. "Voorlopig moet hij nog wel in het ziekenhuis blijven om vooral te rusten, te genezen en te herstellen", aldus de vrouw van Terpstra. "Hij is sterk, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hem dit weer voor de volle 100 procent gaat lukken." Volgens zijn team kan Terpstra over twee of drie dagen weer naar huis.

"Bij zulke kwetsturen betekent het dat je tien tot twaalf weken aan de kant staat", aldus dokter Hubert Long. De klassiekers waarin Terpstra dit seizoen wil vlammen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, staan op respectievelijk 18 en 25 oktober op het programma.

Ronde van Vlaanderen

Terpstra kwam vorig jaar ten val in de Ronde van Vlaanderen, de voorjaarskoers die hij een jaar eerder had gewonnen. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd. Daardoor miste hij Parijs-Roubaix, de kasseienklassieker die Terpstra in 2014 op z'n naam schreef. In de Tour de France liep de Noord-Hollander nadien een schouderblessure op, ook na een crash, waarna hij opnieuw moest afhaken.

Terpstra reed in maart, vlak voordat de coronacrisis ook de sport in Europa tot stilstand bracht, de Franse etappekoers Parijs-Nice.

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

16 minuten geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

4 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

15 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

15 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

17 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

17 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

18 uur geleden