Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Mollema verwacht in Tour snel duidelijkheid over vorm

Wielrenner Mollema verwacht in Tour snel duidelijkheid over vorm

BREST (ANP) - Bauke Mollema start zaterdag in zijn elfde Tour de France. Vorig jaar viel hij uit in de dertiende etappe. Deze keer heeft hij al de Giro in de benen. "Maar ik hoop dat ik voldoende hersteld ben", zegt hij. "De eerste dagen in de Tour zullen al veel duidelijk maken."

Mollema won een rit in de Tour de France in 2017, in Le Puy-en-Velay. Verder eindigde hij al eens als zesde (2013) en zevende (2015) in het klassement, maar die ambitie heeft hij intussen opgeborgen. ‘We mikken hier op ritwinst met de ploeg", aldus de kopman van Trek-Segafredo. "Met Mads Pedersen en Jasper Stuyven in de sprints, met Vincenzo Nibali en ik in de bergritten of iets lastiger etappes."

De Nederlander tast een beetje in het duister over zijn vorm na zijn deelname aan de Giro. "Ik heb niet meer gekoerst sinds die Giro", vertelt hij. "Dus mijn voorbereiding op deze Tour is een beetje anders in vergelijking met andere jaren. Er was ook niet veel tijd tussen beide koersen. Meteen na de Giro wilde ik vooral herstellen zodat ik zo fris mogelijk aan de start van de Tour kan verschijnen. Ik heb gewoon veel basistrainingen afgewerkt, met weinig specifiek werk of intensiteit. De laatste tien dagen voel ik me opnieuw goed, maar de koers zelf zal snel duidelijk maken hoe het met me gaat."

Elfde Tour

Voor Mollema is het intussen zijn elfde Tour de France. "Dat kan al tellen, maar of ik de jonge gasten nog iets kan bijbrengen? Tja, dat weet ik niet. De ploegmaten hebben ook allemaal al een Tour gereden of zelf meerdere, dus veel kan ik hun niet leren. Ik weet intussen wel dat de Tour het allerhoogste is. Er is meer stress, bij de renners, bij de ploeg, er is meer druk van media en fans. Er is meer lawaai langs de kant van de weg, het is ook gevaarlijker koersen. Dat zullen we dit weekend al zien in deze koersgekke regio waar we beginnen, met de vele smalle wegen, listige bochten, pittige hellingen en veel verkeersmeubilair. Het zal er al nerveus aan toegaan en het wordt oppassen."

In de Giro schoof Mollema vier keer mee in de vroege vlucht, maar een ritzege zat er nooit echt in. "Daar baal ik wel van. Want daarvoor was ik naar de Giro gekomen. In veel etappes in het begin van de wedstrijd probeerde ik steeds om in de eerste uren mee te schuiven, maar dat heeft veel kracht gekost, waardoor ik niet meer de benen had op het einde van de etappe. Dat zijn wel dingen die ik onthoud. Maar goed, ik voel me nu opnieuw fris en wil me tonen."

Is hij uit op revanche na zijn valpartij vorig jaar in de dertiende etappe? "Zo zou ik het niet zeggen, maar het is altijd wel ontgoochelend om een wedstrijd op zo’n manier te verlaten. Vooral ook omdat ik me nog bijzonder sterk voelde op dat moment. En dan val je uit en had ik echt wel een zware blessure, één van de ergste uit mijn carrière. Het was toch wel een vrij complexe breuk van de pols en het vroeg veel tijd om te herstellen. Ik probeer daar niet te veel meer aan te denken en wil nu vooral opnieuw een mooie Tour rijden. Een nieuw jaar, dat brengt ook nieuwe kansen met zich mee."

Meer uit Sport

Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

3 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

7 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

8 uur geleden
Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

9 uur geleden
Tennisster Rus zorgt voor verrassing tegen favoriete in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor een verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De beste tennisster van Nederland was op het gravel in Frankrijk in de tweede ronde met 6-3 1-6 6-3 te sterk voor de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland. Pavljoetsjenkova is de nummer 22 van de wereld, Rus staat 31 plekken lager.

10 uur geleden
Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

11 uur geleden
Pogacar 'in goede vorm' aan start Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Tadej Pogacar komt zondag vol vertrouwen aan de start van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. "De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden", blikte de Sloveense topfavoriet vooruit op de website van zijn ploeg UAE Team Emirates. "Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren."

13 uur geleden