Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Mollema verlengt contract bij Trek tot eind 2026

Wielrenner Mollema verlengt contract bij Trek tot eind 2026

VERONA (ANP) - Wielrenner Bauke Mollema rijdt ook de komende vier jaar voor Trek-Segafredo. De 35-jarige Nederlander heeft zijn contract bij de Amerikaanse ploeg verlengd tot eind 2026. Mollema rijdt sinds 2015 voor Trek.

De geboren Groninger sloot zondag in Verona de Ronde van Italië af met de vierde plaats in de tijdrit, achter de Italiaanse winnaar Matteo Sobrero en landgenoten Thymen Arensman (tweede) en Mathieu van der Poel (derde). Mollema eindigde in het algemeen klassement op de 26e plaats. De Giro was zijn twintigste grote ronde.

"Ik zit nu acht jaar bij dit team en ik voel me hier vanaf het begin heel goed. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik voor een andere ploeg rijd", zei Mollema. "Ik heb het al vaak gezegd, maar dit team voelt als een familie voor mij. Hier wil ik mijn carrière afsluiten. Het ligt voor de hand dat dit mijn laatste contract is, maar wie weet hoe ik daar over vier jaar over denk."

Vrije rol bij Trek

In dienst van Trek won Mollema in 2016 de Clásica San Sebastián en in 2019 de Ronde van Lombardije. Hij schreef ook twee etappes in de Tour de France op zijn naam.

Mollema gold lang als een klassementsrenner, een man van de regelmaat die al in 2013 in Nederlandse dienst een etappe won in de Vuelta, maar zich daarna toelegde op hoge eindklasseringen in etappekoersen. De daarmee gepaard gaande stress beviel hem de laatste jaren steeds minder en dus heeft Mollema nu vooral een vrije rol bij Trek. "Dit is leuker, zo meer vrijuit rijden", zei hij in de aanloop naar de Giro. Mollema richt zich met name op ritzeges in de grote rondes en op eendagskoersen. "Na zo veel jaar als prof weet ik wat ik moet doen en het team vertrouwt me daarin", aldus Mollema. "Ze geven me de ruimte die ik nodig heb als ik thuis aan het trainen ben en ze weten dat ik er klaar voor ben als ik aan de start sta."

Teammanager Luca Guercilena noemt Mollema "een van de leiders" van Trek-Segafredo. "Bauke is een van de meest professionele renners. Een echte vechter, een racer en constant een goed voorbeeld voor de nieuwe generatie."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden