Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Kooij wint slotrit en eindklassement Circuit Sarthe

Wielrenner Kooij wint slotrit en eindklassement Circuit Sarthe

LA CHAPELLE-SAINT-AUBIN (ANP) - Wielrenner Olav Kooij van Jumbo-Visma heeft de laatste etappe van het Circuit Cycliste Sarthe gewonnen en ook het eindklassement. De 20-jarige Kooij bleef in de regen overeind en versloeg in de sprint één renner met wie hij vooraan was overgebleven. Een massale valpartij op zo'n 4 kilometer van de finish in het peloton voorkwam een massasprint. De Deense klassementsleider Mads Pedersen werd bij de val ook opgehouden en greep zo naast de eindzege.

Kooij won ook al de tweede etappe in de Franse rittenkoers. De vierde en laatste etappe ging over een glooiend parcours door de heuvels rond La Chapelle-Saint-Aubin. De rit zou aanvankelijk over 173,6 kilometer gaan, maar werd als gevolg van het slechte weer ingekort.

Meer uit Sport

Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

1 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

4 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

5 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

9 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

12 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

13 uur geleden
Verstappen gaat voor derde zege op rij in Grote Prijs van Miami

MIAMI (ANP) - Vanaf poleposition gaat Max Verstappen proberen de Grote Prijs van Miami voor de derde keer op rij op zijn naam te schrijven. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 veroverde voor de zesde keer op een rij de pole dit seizoen en voor het eerst voor de hoofdrace in Miami.

19 uur geleden