Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Kämna wint weer na mentale problemen

VILLABASSA (ANP) - De Duitser Lennard Kämna heeft de derde etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe maakte deel uit van een kopgroep die halverwege de rit van Lana naar Villabassa was ontstaan. Kämna bleef in de oplopende slotkilometers alleen over.

De Costa Ricaan Andrey Amador werd tweede, de Spanjaard Jonathan Lastra derde. De leiderstrui bleef in handen van de Spanjaard Pello Bilbao van Bahrain-Victorious. De rittenkoers eindigt vrijdag.

Kämna won in 2020 nog een etappe in de Tour de France, maar kwam in 2021 door mentale problemen amper aan koersen toe.

Bilbao heeft in het klassement een voorsprong van 6 seconden op de Fransman Romain Bardet van Team DSM. Diens Nederlandse ploeggenoot Thymen Arensman staat achtste en leidt het jongerenklassement.

Meer uit Sport

Griekspoor stijgt en start als nummer 25 aan Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor begint als nummer 25 van de wereld aan Roland Garros. De 27-jarige Nederlander, die vorige week in Genève in de kwartfinales van de Serviër Novak Djokovic verloor, steeg twee plaatsen. De hoogste positie ooit van Griekspoor is de 21e. Griekspoor neemt het dinsdag in Parijs op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

1 uur geleden
De Jong gelooft dat hij op Roland Garros kan winnen van Alcaraz

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong gelooft dat hij kans maakt tegen wereldtopper Carlos Alcaraz op Roland Garros. De tennisser bereikte zondag bij zijn debuut de tweede ronde in Parijs en treft nu de nummer 3 van de wereld. "Ik denk dat ik kan winnen van hem", aldus de 23-jarige Nederlander.

4 uur geleden
Basketballers Dallas Mavericks één zege verwijderd van finale NBA

DALLAS (ANP/RTR) - De basketballers van Dallas Mavericks zijn één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg uit Dallas won met 116-107 van Minnesota Timberwolves ook het derde duel in de finale van de Western Conference. De vierde wedstrijd is dinsdag in Dallas.

Autocoureur 'Veekay' Van Kalmthout negende in Indy 500

INDIANAPOLIS (ANP) - Rinus 'Veekay' van Kalmthout is negende geworden in de beroemde race Indy 500. De 23-jarige coureur van Ed Carpenter Racing moest de zege laten aan de Amerikaan Josef Newgarden, die de race voor het tweede jaar op rij won.

Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

PARIJS (ANP) - Stanislas Wawrinka staat in de tweede ronde van Roland Garros. De oud-winnaar was in Parijs met 6-4 6-4 6-2 te sterk voor generatiegenoot en oud-finalist Andy Murray.

13 uur geleden
Stoïcijnse De Jong had 'bal aan touwtje' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong was zondag stoïcijns en fitter dan zijn tegenstander. Dat zei de tennisser na zijn debuut in het hoofdschema van Roland Garros. Hij versloeg verrassend de Brit Jack Draper in vijf sets: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3.

15 uur geleden
Giro-zege maakt Pogacar sprakeloos

ROME (ANP) - Tadej Pogacar won al twee keer de Tour de France maar was toch weer even sprakeloos na zijn eerste eindzege in de Giro d'Italia. "Wat kan ik zeggen, mijn gevoel is moeilijk te omschrijven", zei de Sloveen in het flashinterview, kort voordat hij in Rome zijn laatste roze trui in ontvangst mocht nemen.