Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Fuglsang wint Ronde van Lombardije

Wielrenner Fuglsang wint Ronde van Lombardije

COMO (ANP) - Wielrenner Jakob Fuglsang heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. De Deen van Astana kwam na ruim 230 kilometer solo over de finish in Como.

Fuglsang liet op het laatste klimmetje naar de top van San Fermo zijn medevluchter George Bennett achter zich. De renner uit Nieuw-Zeeland eindigde als tweede en kon het succesvolle Jumbo-Visma dus niet opnieuw aan succes helpen. De Rus Aleksandr Vlasov (Astana) finishte als derde, vlak voor Bauke Mollema. De Nederlander schreef vorig jaar de Ronde van Lombardije nog op zijn naam.

Fuglsang, vorig jaar winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, was twee weken geleden ook al in vorm op de Strade Bianche. Hij maakte toen echter een fout door te vroeg te demarreren uit een kopgroep.

Il Lombardia was na Milaan- Sanremo de tweede wielerklassieker die na de uitbraak van het coronavirus werd verreden. Normaal is de 'Koers van de Vallende Bladeren' in oktober de laatste klassieker, maar de internationale wielrenunie haalde de wedstrijd naar voren op de volle, aangepaste wielerkalender.

Topfavoriet

Remco Evenepoel startte misschien wel al topfavoriet aan het tweede monument van dit seizoen. Het 20-jarige megatalent uit België maakte ook deel uit van de kopgroep maar kwam in de afdaling van de Sormano zwaar ten val. Hij raakte een muurtje en viel een ravijn in.

Toegesnelde reddingswerkers hielpen hem op een brancard naar boven. Onderzoek in een ziekenhuis moet uitwijzen hoe zwaar hij er aan toe is. Evenepoel fietst voor Deceuninck - Quick-Step, net als de Nederlander Fabio Jakobsen, die anderhalve week geleden zwaar ten val kwam tijdens een sprint in de Ronde van Polen.

Meer uit Sport

Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

14 minuten geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

28 minuten geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

10 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

11 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

12 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

12 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

13 uur geleden